Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


LEGO Technic: Ferrari Daytona SP3 

Model s mierkou 1:8 je naozaj výnimočný a pôsobí neskutočne vierohodne.

Sme už síce dospelí, ale ešte stále si hľadáme zámienku prečo kúpiť LEGO stavebnicu aspoň do rodiny! Do tejto schémy zapadá aj športiak Ferrari Daytona SP3, ktorý sa v mierke 1:8 stane ihneď ozdobou každej miestnosti.

Ferrari Daytona SP3 je špeciálne auto, ktoré vzdáva hold športovým úspechom automobilov Ferrari na vytrvalostných pretekoch 24 h v Daytone v roku 1967. Vozidlá z Maranella vtedy na zámorskom okruhu obsadili prvé tri miesta. A práve nový pôsobivý model Ferrari, ktorý pozostáva z 3778 kusov stavebníc,  rozširuje sériu LEGO Technic Ultimate Car Concept o štvrtý model v poradí.

Nielen dospelí vedia, že slovo hračka nie je úplne na mieste. Ferrari Daytona SP3 so sériovým číslom 42143 obsahuje detaily ako motor V12 s pohyblivými piestami, funkčnú 8-stupňovú sekvenčnú prevodovku, odnímateľnú strechu a jedinečné sériové číslo na štítku displeja. LEGO Ferrari pre dospelých disponuje klasickou červenou farbou a kolesami s chrómovými ráfikmi.

Model s mierkou 1:8 je naozaj výnimočný a pôsobí neskutočne vierohodne. Vďaka veľkému množstvu funkcií ide o detailnú repliku skutočného auta Ferrari. Tento model pretekárskeho auta meria 14 cm na výšku, 59 cm na dĺžku a 25 cm na šírku. Presne ako pôvodné pretekárske auto má aj tento zberateľský model Ferrari otváracie vertikálne dvere.

Pod kapotou nájdete unikátne sériové číslo, s ktorým odomknete špeciálny obsah online. LEGO Technic Ultimate Car Concept je séria zberateľských modelov určených predovšetkým pre dospelých. Tieto pokročilé stavebnice sú oslavou najvýnimočnejších vozidiel na svete a predstavujú dokonalý darček pre milovníkov áut.

-jj-, zdroj a foto: LEGO

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov