Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


5 priestupkov, ktoré by mala Polícia pokutovať!

Často sme svedkami porušenia pravidiel, ktoré Polícia necháva nepovšimnuté

 

  1. Jazda v ľavom pruhu!

Večná téma. Vodič ide v ľavom pruhu, pravý je voľný, ale on sa neunúva presunúť sa. Ak za ním idete, neuhne. Ak naňho bliknete je schopný tak troška vás aj vybrzdiť. Proste idiot. A iba málokedy je takýto priestupok potrestaný, práve preto sa ho dopúšťa toľko vodičov. Paradoxne, priestupky za vysokú rýchlosť sa objavujú pravidelne na policajnom Facebooku.

  1. Nedostatočné osvetlenie

Poznáte to. Začína sa stmievať, prípadne akurát začalo husto pršať a vozidlo pred vami, prípadne v protismere nemá zapnuté stretávacie svetlá aj napriek tomu, že to predpisuje zákon. Pán Boh zaplať aspoň za denné LED svetlá, vďaka ktorým týchto ignorantov vidieť aspoň spredu. Osobne som však nevidel aby za takýto priestupok bol vodič pokutovaný, alebo aspoň zastavený a upozornený!

  1. Neohľaduplné parkovanie

Ak zastavíte v zákaze zastavenia, prípadne na mieste, kde sa nesmie parkovať a je to v blízkosti centra, budete s najväčšou pravdepodobnosťou vás odtiahnu. Ale ak na sídlisku niekto zaberie dve miesta, môžete si akurát tak zanadávať, to je všetko. Pokuta za takýto priestupok neexistuje. A tak vám niekedy neostane nič iné ako hľadať ďalšie miesto.

  1. „Poloslepé“ autá

Opäť niečo s čím sa stretol každý. V noci ide oproti vám auto a vy máte dojem, že je oveľa ďalej, no akonáhle sa priblížite zistíte, že mu svieti iba jeden svetlomet. Je to nebezpečné najmä ak sa rozhodnete predbiehať a tým pádom zle odhadnete vzdialenosť protiidúceho auta. Policajti by takéto autá mali zastaviť a v prípade, že si vodič nevie vymeniť žiarovku tak by mu mali odobrať technický preukaz!

  1. Dymovnice!

Toto sa týka starých naftových a zvyčajne aj načipovaných automobilov, ktoré pri zrýchľovaní vytvárajú dymovú clonu a znečisťujú prostredie a znepríjemňujú život chodcom aj cyklistom, ale aj autám idúcim za nimi. Pritom je jasne, že v tomto stave by riadnu STK/EK jednoducho neabsolvovali. Pokutu však tieto autá dostanú málokedy.

 

Foto: Polícia S

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov