Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Vezieš toto? Môžeš mať veľký malér!

Vezieš zo zahraničia tento náklad? Tak by si si mal dať pozor.

Už dávno neplatí, že v zahraničí kúpiš lepšie ojazdené auto ako to, čo máš za humnami. Je to veľmi individuálne a po bežné autá sa do sveta veľmi neoplatí jazdiť, ak s tým nemáš skúsenosti. Dobré sa predá skôr, ako dorazíš na miesto. Iná situácia je s autami, ktoré sú niečím výnimočné… Toto je však iná pesnička. V tomto prípade však ide o totálne zhorenom Mercedese G, ktorý je prakticky nepoužiteľný. Vodičovi, ktorý ho prevážal, hrozí vezenie.

Súprava neunikla pozornosti spoločnej hliadke poľsko-nemeckej polície v Świecku, kde zastavili súpravu, na podvale ktorého bol Mercedes G. Podľa tamojšej inšpekcie životného prostredia je takýto náklad považovaný za odpad a je to v rozpore s predpismi. Vodičovi za tento skutok hrozí väzenie.

Je všeobecne známe, že autá dovezené zo zahraničia nie sú v najlepšom technickom stave. V tomto prípade však hovoríme o úplne vyhorenom Mercedese, ktorý nebol na nič dobrý. 35 – ročnému vodičovi dokonca hrozí väzenie a to po dobu 3 mesiace až 5 rokov!

Hodnota vraku je podľa policajtov približne 3200 eur, aj keď je na prvý pohľad jasné, že auto cenu nemá. Akú takú cenu majú na čiernom trhu akurát doklady a pridelené VIN číslo, na základe ktorých sa dá zlegalizovať rovnaké ukradnuté auto.

Keď je poistnou udalosťou požiar auta

Foto: Nadodrzański Oddział Straży Granicznej

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov