Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Maxim Repák: Po Holandsku celkovo šiesty!

Po prvom kole, ktoré sa jazdilo na španielskom okruhu MotorLand Aragón, sa preteky presunuli na okruh TT Circuito Assen v Holandsku. Na tomto okruhu mladý Slovák ešte v sezóne 2021 získal v druhých pretekoch 2. miesto, preto boli očakávania vysoké. Piatková kvalifikácia do pretekov sa Maximovi nevydarila úplne podľa jeho predstáv. Ani najlepší zajazdený čas mu nezabezpečil lepšiu pozíciu ako 11. priečku na sobotňajších pretekoch.

Sobotňajšie počasie na okruhu TT Circuito Assen bolo slnečné, no veterné. Prvé preteky kategórie odštartovali o 11:45. Maxim po výbornom štarte dokázal počas celých pretekov držať tempo s vedúcou skupinkou. Počas pretekov prichádzalo k neustálim výmenám pozícii. Až do konca nebolo jasné konečné poradie. Prvý do cieľa priviezol svoju motorku Valentim (BRA), druhý Carbonnel (FRA), tretí Fontainha (BRA), a náš Maxim skončil až na deviatom bodovom mieste.

Druhé sobotňajšie preteky o 16.15 odštartoval mladý Slovák z 11. miesta. V štvrtom kole mal kolíziu s iným jazdcom. Prepadol sa tak zo šiesteho miesta až na sedemnástu pozíciu. Do konca pretekov ostávalo už iba šesť kôl, a tak sa Maxim musel pustiť do stíhacej jazdy. Do cieľa sa mu podarilo prísť ako ôsmy. Na prvom mieste skončil opäť Valentim (BRA), ako druhý prišiel do cieľa Fontainha (BRA) a tretie miesto obsadil Pizzoli (ITA)

Yamaha R3 bLU cRU European Cup sa presunie 10. – 11. 06. 2022 na okruh Misano World Circuit “Marco Simoncelli” v Taliansku.

Ako hodnotí preteky Maxim:

Z druhého kola si odnášame cenné body, čo mi zabezpečilo 6. pozíciu v celkovom hodnotení pre Slovensko. Nemôžem však skrývať mierne sklamanie z výsledkov z kvalifikácie, ktoré ma posunuli na záver štartovného poľa do pretekov. Pozitívne vnímam stíhaciu jazdu z druhých pretekov, kedy som sa dokázal zo 17. pozície dotiahnuť na ôsme miesto. To znamená, že dokážem ísť rýchlo. Teraz nás čaká prestávka. Na trať sa Yamaha R3 bLU cRU European Cup vráti až v prvej polovici júna na okruh v Misane. Ďakujem tímu za podporu, ako aj mojim sponzorom, a v neposlednom rade fanúšikom, bez ktorých by to nemalo žiaden zmysel.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov