Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Charge myHyundai – Odteraz môžete nabíjať zelenou energiou

 Hyundai  oznámil, že do svojej nabíjacej služby Charge myHyundai integruje zelenú, ekologicky vyrobenú energiu. V spolupráci so spoločnosťou Digital Charging Solutions (DCS), ktorá je poskytovateľom služby Charge myHyundai, zabezpečí svojim zákazníkom nabíjanie vozidiel Hyundai zelenou energiou

Aby ste si to lepšie predstavili. Vaše auto naozaj nedostane zelenú energiu. Pri každom nabití prostredníctvom služby Charge myHyundai sa rovnaké rovnaké množstvo energie vráti späť do siete v podobe zelenej elektriny, ktorá je vyrobená z veterných zdrojov.

Podľa štúdie Medzinárodnej rady pre čistú dopravu z roku 2021 produkujú batériové elektrické vozidlá (BEV), ako je IONIQ 5, po nabití obnoviteľnou energiou až o 81 percent nižšie emisie počas celého životného cyklu v porovnaní s vozidlom s bežným spaľovacím motorom (ICE).

Vodiči však často nevedia, či verejná nabíjacia stanica, ktorú na nabíjanie využijú, získava zelenú elektrinu z obnoviteľných alebo tzv. „sivú“ elektrinu z neobnoviteľných zdrojov, keďže túto zodpovednosť nesú samotní prevádzkovatelia nabíjacích zariadení.

Hyundai sa však zaviazal používať takzvané záruky pôvodu (v orig. Guarantees of Origin, GO), aby každé nabíjanie ich vozidiel bolo naozaj ekologické. To zabezpečí, že pri každom nabíjaní cez Charge myHyundai sa ekvivalentné množstvo, ktoré sa vygeneruje pri nabíjaní auta, vráti späť do siete ako zelená elektrina.

Hyundai patrí medzi prvých OEM výrobcov, ktorí ponúkajú zelené verejné nabíjanie v Európe,“ hovorí Michael Cole, prezident a generálny riaditeľ Hyundai Motor Europe. „Integráciou energie z obnoviteľných zdrojov do Charge myHyundai Hyundai prispieva k čistej a udržateľnej mobilite pre každého. To zaručuje zdravú budúcnosť pre budúce generácie v súlade s našou víziou Progress for Humanity.“

Hyundai IONIQ – Opcia väčšej batérie a digitálnych spätných zrkadiel

Ďalšou výhodou Charge myHyundai je prístup k IONITY, celoeurópskej verejnej nabíjacej službe s viac ako 1 600 vysokovýkonnými nabíjacími bodmi v 24 európskych krajinách v rámci siete IONITY. Vysokorýchlostné 350 kW nabíjačky podporujú ultrarýchle nabíjanie IONIQ 5. Preto Charge myHyundai umožňuje všetkým vodičom jednoduché a pohodlné nabíjanie, ktoré bude teraz vylepšené ekologickým nabíjaním.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov