Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Indian Pursuit – Najvýkonnejší a najkomfortnejší z rodu

Indian Motorcycle, najstaršia americká motocyklová značka, predstavuje svoj najvýkonnejší cestovný motocykel – úplne nový, kvapalinou chladený Indian Pursuit.

Indian Pursuit stavia na úspešnej platforme, predstavenej pri modeli Indian Challenger, ktorá posunula výkon a ovládateľnosť amerického V-Twinu na novú úroveň. Platforma postavená na kvapalinou chladenom motore PowerPlus nastavila vysokú latku sofistikovanosti vďaka ľahkému hliníkovému rámu, aerodynamickej kapotáži prichytenej k rámu, prémiovému podvozku a najmodernejšej elektronike.

Veľké srdce

Srdcom modelu Pursuit je kultivovaný a vysokootáčkový motor Indian Motorcycle PowerPlus, kvapalinou chladený V-Twin s objemom 1 768 cm3 s výkonom 90 kW (121 k) a krútiacim momentom 178 Nm. Rozvod OHC a štyri ventily na valec dávajú V-Twinu neuveriteľný záťah, ktorý sa ďalej prenáša cez šesťstupňovú prevodovku so skutočným režimom overdrive a spojku s asistenčnou funkciou, znižujúcou ovládacie sily na páčke. Hydraulické nastavovanie ventilových vôlí a napínačov rozvodových reťazí minimalizujú nároky na údržbu. Spoľahlivá pohonná jednotka modelu Indian Pursuit navyše prešla starostlivým ladením v záujme lepšej ovládateľnosti v nízkych rýchlostiach a ešte kvalitnejšieho zážitku z jazdy. Jazdec si môže zvoliť jednu z troch palivových máp motora – Rain, Standard a Sport, pričom každý režim má navyše naprogramované aj vlastné nastavenie kontroly trakcie.

Za hranice všedných dní

Indian Pursuit je skonštruovaný pre optimálne pohodlie na dlhých, epických cestách. Kapotáž prichytená k rámu uľahčuje ovládateľnosť a menej prenáša vplyv vetra do riadenia. Nastaviteľný čelný plexištít a odvetrávané kryty nôh poskytujú vynikajúcu ochranu pred nepriaznivým počasím a ponúkajú väčšiu flexibilitu pri meniacich sa poveternostných a teplotných podmienkach. Integrované diaľkové svetlá prémiového štýlu v spodnej časti kapotáže zlepšujú viditeľnosť v noci, zatiaľ čo vyhrievané rukoväte udržujú ruky jazdca v teple aj za chladného počasia. Nové sedlo Heated Touring Comfort dodáva modelu Pursuit bezkonkurenčnú úroveň pohodlia. Okrem toho, prémiový zadný kufor a priestranné bočné kufre s elektrickým zamykaním poskytujú dohromady viac ako 133 litrov úložného priestoru, čo jazdcom umožňuje zbaliť si všetko, čo potrebujú, na dlhšie jazdy. Aby bol jazdec vždy v obraze, je model Pursuit vybavený sedempalcovým dotykovým displejom so systémom Ride Command, ktorý sa dá ovládať aj v rukaviciach. Dotykový displej s voliteľným režimom zobrazenia umožňuje vďaka používať aplikáciu Apple CarPlay, GPS s krokovou navigáciou.

Obor s pretekárskymi génmi

Indian Pursuit je riadny maco, no vonkoncom to neznamená žeby bol lenivý, či vás nevedel zabaviť. Jednak na to má predpoklady výkonný motor a jednak aj podvozok. Radiálne uchytené brzdy Brembo majú silný a progresívny brzdný účinok, cestovné pneumatiky Metzeler Cruisetec ponúkajú výbornú priľnavosť a vedenie stopy. Samozrejmosťou je dohľad nad stabilitou prostredníctvom intuitívnej technológie Smart Lean, ktorá s využitím inerciálnej jednotky Bosch IMU dáva jazdcovi istotu dokonalej trakcie v zákrutách. Dynamická kontrola trakcie spolu s náklonovým ABS umožňujú úplne presné zatáčanie, ostré brzdenie a maximálnu akceleráciu. V základnej výbave má napríklad úplne nové zadné odpruženie s elektronicky nastaviteľným predpätím značky Fox, ktoré umožňuje dosiahnuť optimálne pohodlie a ovládateľnosť za rôznych podmienok – či už idete sólo, v páre alebo veziete viac batožiny. Predpätie zadného odpruženia ovládate pohodlne elektronicky cez systém infotainmentu. Dodávam, že nové elektronicky nastaviteľné predpätie je k dispozícii aj ako príslušenstvo pre všetky modely Indian Challenger.

Vlastný štýl

Pre majiteľov modelu Indian Pursuit, ktorí chcú svoj stroj prispôsobiť svojim predstavám, sú k dispozícii dve sady príslušenstva k spodnej kapotáži, sada stredne vysokých riadidiel, doplnkové LED osvetlenie a niekoľko typov tašiek. Ďalšie využitie priestoru v spodných kapotážach umožňujú doplnkové úložné priehradky alebo integrovaná sada Indian Motorcycle PowerBand Audio Kit. Po kompletnom rozšírení o sadu PowerBand Audio si jazdec môže užívať priestorový zvuk prostredníctvom štyroch párov reproduktorov umiestnených v prednej kapotáži, spodných kapotážach, bočných kufroch a zadnom kufri. Riadidlá Indian Motorcycle Mitred Mid-Rise dodávajú nielen štýlový osobitý vzhľad, ale zároveň priblížia ovládače do pohodlnejšej vyššej polohy. Jazdci môžu ďalej rozšíriť výbavu o LED osvetlenie pre lepšiu viditeľnosť, vrátane možnosti adaptívneho LED svetlometu, ktorý automaticky optimalizuje kužeľ svetla podľa uhla náklonu motocykla. A konečne si jazdci môžu vybrať doplnkovú cestovnú batožinu z kolekcie Spirit Lake Luggage Collection, ktorá sa dá ľahko pripevniť aj demontovať.

Hardcore Indian FTR AMA od Workhorse Speed Shop

Indian Pursuit Limited bude k dispozícii v čiernej metalíze a model Indian Pursuit Dark Horse bude k dispozícii vo farebných prevedeniach Black Smoke a Silver Quartz Smoke. Veríme, že sa Pursuit dostane aj k nám na test a poriadne si ho budeme môcť vyskúšať v nejakom nádhernom prostredí.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov