Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tunel Sitina – Veľká uzávierka začína už zajtra!

Počas nasledujúceho víkendu bude v Bratislave prebiehať veľká dopravná operácia. V mestskom diaľničnom tuneli Sitina menia centrálny riadiaci systém, a z tohto dôvodu musí Národná diaľničná spoločnosť pristúpiť k úplnej uzávere oboch tunelových rúr na 54 hodín.

Termín servisnej uzávery

  • od 25.2.2022 od 22:00 do 28.2.2022 do 04:00

Servisná uzávera tunela Sitina bude nepretržitá 54 hodín a začne v piatok 25.2.2022 večer o 22:00 a potrvá do 28.2.2022 do 4:00 rána.

K dispozícii sú viaceré obchádzkové trasy

Aby znížili tvorbu kongescií optimalizovali obchádzkové trasy. Okrem hlavnej obchádzkovej trasy pre tranzitnú nákladnú aj osobnú dopravu cez Mlynskú dolinu, Patrónku a Lamačskú cestu, navrhli alternatívnu obchádzku pre osobné autá cez Botanickú, Karloveskú a Harmincovu. Túto trasu NDS odporúča Bratislavčanom, a predovšetkým obyvateľom Dúbravky, Lamača a Devínskej Novej Vsi. Pre iných nemá zmysel. Možná obchádzka pre osobnú dopravu v smere z Malaciek (Česka) do Bratislavy môže byť aj cez výjazd Lamač, Bory Mall a následne pokračovaním po ceste 505, Agátovej, Saratovskej, Karloveskej, Botanickej s následným napojením na D2 Most Lanfranconi. Tu však pozor, nákladná doprava nesie byť vedená cez ulicu Agátová. Vysoké vozidlá neprejdú pod viadukt pod železnicou. 

Na celom bratislavskom diaľničnom ťahu NDS informuje o plánovaných prácach prostredníctvom dopravného značenia líniového riadenia, a to vo všetkých smeroch. Na zvýšenie informovanosti motoristov využívajú aj mobilné LED panely, ktoré sú aktuálne umiestnené pred tunelom Sitina z oboch strán. Počas uzávery tunela bude informácia na dopravnom značení líniového riadenia zobrazená iba v smere na uzavretý tunel, LED panely budú operatívne premiestnené pred výjazdovými vetvami uzavretého úseku z oboch strán.

Sitina bude opäť zatvorená, teraz však rekordne dlho

Motoristov NDS a Polícia SR prosí o zhovievavosť, rešpektovanie dopravného značenia a pokiaľ je to možné, aby sa dotknutému úseku úplne vyhli.

Diskusia 1
  1. Mišíková Používateľ hovorí

    Výborný nápad, keď ĺudia odchádzajú na jarné prázdniny, tu sa rozmýšľa? 🤨

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov