Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai IONIQ – Opcia väčšej batérie a digitálnych spätných zrkadiel

Hyundai pre rok 2023 vylepšuje svoj model IONIQ 5. Elektrické CUV dostane do výbavy novú 77,4 kWh batériu. Vozidlo navyše ponúkne sériu nových funkcií, vrátane novej funkcie tepelného manažmentu batérie a digitálnych zrkadiel s kamerami.

Vynovený IONIQ 5 prvý raz dostane aj digitálne vnútorné a vonkajšie spätné zrkadlá na báze kamier. Digitálne stredové zrkadlo (DCM) optimalizuje viditeľnosť tým, že poskytuje ničím nerušený panoramatický výhľad z vozidla smerom dozadu. Kamera DCM sa nachádza pod zadným spojlerom modelu IONIQ 5. Táto funkcia, ktorá je už k dispozícii pre kórejské verzie modelu IONIQ 5, bude vo vozidle Hyundai Motor Group prvýkrát dostupná aj v Európe. DSM znižuje odpor vzduchu a zákazníkom modelu IONIQ 5 poskytne aj v zlom počasí jasný výhľad dozadu.

Nová funkcia tepelného manažmentu batérie umožní modelu IONIQ 5, aby automaticky prispôsoboval teplotu batérie počas jazdy, čím sa zabezpečia optimálne podmienky v momente, keď sa vozidlo začne nabíjať. To zaručuje lepší výkon nabíjania v chladnom počasí. Táto funkcia sa aktivuje automaticky po zadaní nabíjacieho bodu do navigačného systému vozidla pomocou online navigácie.

Hyundai Ioniq 5 – Hneď od začiatku dobrý!?

Funkcia Smart Frequency Dampers (SFD) zlepší odozvu odpruženia prednej a zadnej nápravy, čo sa prejaví na zvýšení komfortu jazdy.

Pokiaľ ide o dizajn, aktualizovaný IONIQ 5 ponúkne nové možnosti kombinácií. Patria medzi ne nelakované čierne nárazníky s čiernou lištou v kombinácii s osvetlením Projection LED.

Vynovený model IONIQ 5 bude zákazníkom v Európe k dispozícii v druhej polovici roku 2022.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov