Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


SEMA Show: Chevrolet ukázal Chevy Beast

Koncept Chevy Beast je postavený na upravenom podvozku modelu Silverado.

V závere minulého kalendárneho roka sa v Las Vegas konala jedna z mála nezrušených motoristických akcií s názvom SEMA Show. Medzi ozdoby tradičného tunningového íventu v meste hazardu patril aj off-roadový koncept automobilky Chevrolet s názvom Chevy Beast.

Posledné dve sezóny automobilovým výstavám príliš neprajú. Organizátori zrušili viacero autosalónov, a to nielen v Európe, ale tiež napríklad v USA, kde sa ani v roku 2021 nekonal newyorský autoshow alebo autosalón v Detroite. Akcia SEMA Show 2021 sa tak vrátila po ročnej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu. Napriek neistej realite boli v roku 2020 americkí organizátori do poslednej chvíle optimistickí a dúfali, že zdravotná situácia v kombinácii s rozsiahlymi výstavnými plochami akciu umožnia napokon uskutočniť.

Nestalo sa tak, a tak milovníci tuningu nakoniec museli na akciu počkať až do minulého roku. V roku 2020 sa SEMA Show nakoniec konala len online. Na minuloročnej SEMA Show v Las Vegas predstavila automobilka Chevrolet hneď niekoľko svojich noviniek. Najvýraznejšou bola okrem nového šporriaku Corvette hlavne spomínaná štúdia offroadu Chevy Beast. Vysoko výkonné vozidlo je určené pre rýchlu jazdu mimo cesty v neobývaných amerických končinách. Design auta zaujme na prvý pohľad. Mimochodom, SEMA Show 2021 nie je typickou výstavou, ale skôr veľtrhom, ktorý nie je otvorený pre širokú verejnosť.

Na vlaňajšom novembrovom ročníku sa prezentovalo okolo 1300 subjektov, ktoré vystavovali ako nové produkty, tak vozidlá na objednávku. Okrem toho sa v LAS Vegas pri tej príležitosti konalo viac ako 70 školení, vďaka ktorým môžu návštevníci zlepšiť svoje profesné schopnosti alebo nadviazať kontakty s novými pracovníkmi. Štvormiestny offroad Chevy Beast postavili na upravenom šasi pick-upu Silverado. Automobil upravený aj pre vysokorýchlostnú jazdu v púšti chce využiť popularitu vysokovýkonných truckov.

Okrem zaujímavého, drsného „looku“ chce Chevy Beast osloviť tiež silným pohonným ústrojenstvom. V jeho útrobách totiž pracuje kompresorom preplňovaný vidlicový osemvalec Chevrolet Performance LT41 s objemom 6,2-litra, ktorý je naladený na celkový výkon 478 kW (605 koní). K dispozícii je desaťstupňová automatická prevodovka. Ostro rezané rysy dodávajú vozidlu prísnejší výraz. Interiér je upravovaný na mieru a je minimalistický pre radosť z jazdy skôr než prepychový komfort. Jazda na 37-palcových terénnych pneumatikách tak bude rozhodne potešením a pôžitkom zároveň.

Koncept Chevy Beast je postavený na spomínanom a upravenom podvozku modelu Silverado, avšak nejedná sa o pick-up, ale prepracovaný model vysokovýkonného terénneho nákladného vozidla. Design auta je postavený na vysokom odpružení veľkých kolies, pre väčšiu stabilitu je k dispozícii 91-palcový rozchod. Atraktívny offroad má výrazný trubkový rám, ktorý dodáva vozidlu pocit robustnosti a cestujúcim pocit bezpečnosti. Dielo na štyroch kolesách podtrhuje drsná masku s prídavným osvetlením na streche.

-jj-, zdroj a foto: Chevrolet

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov