Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rally Dakar 2020: Hetrik pre SsangYong

Po tretí raz v rade za sebou sa tím SsangYong Motorsport predstaví na najslávnejšom off-roadovom podujatí na svete, ktoré aktéri prezývajú aj pekelné preteky. Automobilka chce nadviazať na svoje predchádzajúce úspechy.

V roku 2018 skončil tím SsangYong s off-road verziou Tivoli DKR celkovo na 30. mieste a v kategórii T1-3 na 4. mieste. V roku 2019 skončil tím SsangYong s off-road verziou Rexton DKR celkovo na 33. mieste a v kategórii T1-3 na 3. mieste.

Pre tento ročník Dakar Rally, ktorý odštartoval 5. januára, SsangYong Motorsport upravil platformu Koranda a vzniklo tak Korando DKR, ktoré automobilka predstavila na oficiálnom novinárskom predstavení úplne nového Koranda v Madride na jeseň minulého roka. Tento špeciál má osemvalcový motor s objemom 6,2 litra, 450 koní a maximálna rýchlosť 195 km/h.

Rally Dakar nie je vôbec jednoduchý pretek a za úspech sa tak považuje už samotné jeho dokončenie. 3x za sebou budú vozidlá SsangYong riadiť Španieli Oscar Fuertes a Diego Vallejo. Čaká ich 12 etáp počas 12 dní a celkovo 12 000 km púšťou v Saudskej Arábii. Ich cieľom je dokončiť preteky a znovu tak okrem iného potvrdiť kvalitu vozidiel SsangYong.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov