Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


McLaren Artura PHEV: Hybrid na platforme MCLA

McLaren Artura Plug-in Hybrid je už tretím hybridom britskej značky.

Britská automobilka McLaren sa blysla dlho očakávaným modelom Artura. Dvojmiestny športiak s ľahko futuristickým designom má výklopné dvere a hybridný motor s veľmi slušným výkonom.

McLaren Artura Plug-in Hybrid je po modeloch McLaren P1 a McLaren Speedtail už tretím hybridom britskej značky. Firma nedávno ohlásila, že nič iné než hybridy už vyrábať ani nebude. Prvý čistý elektromobil ale uvedie na trh až v roku 2025. Nové športové auto poháňa šesťvalec a malý elektromotor, dohromady s výkonom 500 kW/720 Nm.

Na batériu dokáže absolvovať ďalších 30 km. Z pokoja na 200 km/h akceleruje za 8,3 s, pričom maximálna rýchlosť je obmedzená 330 km/h. McLaren Artura je prvým modelom ostrovnej značky postavený na novej ľahkej platforme MCLA. Pohotovostná hmotnosť vozidla je tak 1498 kg, čo mu dodáva ľahkosť spojenú s aerodynamickým tvarmi a sympatickým výkonom.

Tým, čo rozhodne zaujme na prvý pohľad, je moderný design odrážajúci skúsenosti z motoristického športu. Predná časť veľmi nízko, tvary sú príjemne oblé, nasávacie otvory široko rozovreté a zadná časť pripomína monopost. Artura má interiér prirodzene športovo ladený, ale vo veľmi príjemnom a civilizovanom duchu pre každodenné použitie.

Kombinujú sa tam karbónové prvky, tenké línie, hrany, hladké plochy a pár športových príznakov ako módy riadenia, či ovládače za volantom. Pohon je kombináciou spaľovacieho agregátu s elektrickým, vďaka čomu je dosiahnutý výkon 671 koní a spomínaná maximálna rýchlosť cez 300 km. .Základný model McLaren Artura PHEV začína na cene 225.000 amerických dolárov (185.350 EUR).

-jj-, zdroj a foto: McLaren, Caranddriver

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov