Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai i30 N Prior Design vyzerá ako homologačný špeciál

Ak ste vždy snívali o tom, že vaše auto bude vyzerať ako súťažný špeciál, a máte radi kórejský hot-hatch (kto nemá?!) Hyundai i30 N, tak program Prior Design vám umožní spojiť obe veci do jednej.

Nemecký tuner sa nedávno preslávil prípravou vizualizácie predného nárazníka pre BMW radu 4 s neslávne

známou mriežkou – bobrími zubami. Než sa však balík skutočne objaví v ponuke, do predaja sa dostal ďalší bodykit pre veľmi populárny model Hyundai i30 N – pred modernizáciou.

Prior Design sa doteraz zaoberala prípravou spojlerov poväčšine pre exkluzívnejšie a luxusnejšie automobily. V ponuke však figuruje aj tuning pre model Hyundai Kona.

Hyundai i30 N je veľmi populárny aj v Nemecku, kde predbehol dokonca už aj Golf GTI, takže bolo len otázkou času, kedy sa o neho pobijú aj ladičské firmy. Neviem či len mne, alebo aj vám sa zdá, že takto odeté eNko vyzerá ako keby sa práve teraz malo zúčastniť rýchlostných skúšok v rally.

Dôležité je, že súprava nevyžaduje demontáž starých častí, iba ich dopĺňa, čo uľahčuje montáž. Za sumu 4 tis. Euro dostávame predný podnárazník, rozšírené prívody vzduchu, exponovanejší difúzor, malé krídlo a hlavne pevné rozšírenia podbehov predných a zadných kolies a kryt. Celok teda dáva Hyundai skutočne rallyový výraz.

Rozširovacie prvky sú vyrobené zo zmesi sklenených vlákien s dura flexom  a pred inštaláciou je potrebné ich lakovať. Ak chcete ešte ostrejší vzhľad, za ďalších 1 500 eur  môžete kúpiť sadu diskov Rotiform.

Každopádne, úpravca priniesol iba štylistickú úpravu, bez žiadnych zmien techniky. Každopádne, sumárne 5,5 tisíc sa možno zdá veľa, ale vďaka homologizácii sa jedna o tuning legálny.

Zdroj: Prior Design

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov