Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Polo Harlekin – Bezprecedentná štýlovka?

Volkswagen Polo Harlekin sa vracia po 25 rokoch. Polo Harlekin bol a vlastne je nepochybne jedným z najpozoruhodnejších projektov koncernu.

Originál z roku 1996 je dnes doslova kultom. A vedia to po celej Európe. Po  25 rokoch sa malý tím rozhodol, že nekonvenčnú ideu opäť vzkriesia.

Tento pred rokmi doslova bláznivý nápad sa však ujal možno až nad očakávania. Fanúšikovia za dobrý kus Polo 6N zaplatia majland – tu si však treba dať pozor na prerábky, tie nikdy nebudú cenené ako originály. Jedinečnými farbami pokrytý každý diel karosérie, kombinácia žltej, zelenej, tmavomodrej a červenej sa objavila v náhodných kombináciách, čo sťažovalo hľadanie dvoch identických kópií.

Každý kus preto vzbudil záujem všade, kde sa objavil. Auto postavené z nekonzistentných prvkov, vyzeralo ako decká vodičská fantázia, alebo ako skladané auto po búračke.

Dnes, keď sú farby väčšiny automobilov na cestách oveľa jemnejšie, je Harlekin ešte kontroverznejší. Pravdepodobne preto holandská pobočka Volkswagenu vytvorila iba jednu kópiu najnovšej verzie modelu Polo.

Každopádne, nápad s Harlekínom sa sem-tam objaví aj na iných modeloch prevažne koncernových modelov a pri dobrom spracovaní to zvyčajne priťahuje pozornosť všetkých návštevníkoch.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov