Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar Vision GT SV: Virtuálny pretekársky elektromobil

Tento mode postavili aj v životnej veľkosti 1:1.

Plne elektrický virtuálny športový automobil Jaguar Vision Gran Turismo SV je vyvinutý pre hru Gran Turismo. Súčasne však tento mode postavili v životnej veľkosti 1:1, ako reálnu dizajnovú štúdiu.

Kvarteto elektromotorov, ktoré pochádza z vývojovej dielne Jaguar Racing, poskytuje celkový výkon 1 400 kW. Automobil dokáže akcelerovať z pokoja na stovku za necelé dve sekundy a maximálna rýchlosť je stanovená na 410 km/h! Toto atraktívne vozidlo sa predstaví v hre Gran Turismo v tomto kalendárnom roku. Základom sa stal už existujúci virtuálny automobil určený pre hru Gran Turismo – Vision GT Coupé.

Nová štúdia predstavovala príležitosť prehodnotiť všetko, čo by mohlo zlepšiť výkon, a pritom sa zároveň znovu zamyslieť, ako by mohol vypadať elektrický automobil značky Jaguar určený pre vytrvalostné preteky. Jaguar Vision Gran Turismo je kompletne navrhnutý vo virtuálnom svete s aerodynamikou optimalizovanou, testovanou a preverenou pomocou najmodernejších simulačných nástrojov.

Kľúčovou bola detailná analýza spätnej väzby hráčov zaznamenaná na diskusných fórach alebo online videách. Toto virtuálne testovanie kombinované s mnohými hodinami „za volantom“ umožnilo dizajnérskemu a inžinierskemu tímu presne určiť, ako optimalizovať Vision GT SV k vytvoreniu perfektného herného elektricky poháňaného vozidla pre vytrvalostné preteky. V porovnaní s Vision GT Coupé zostal rázvor náprav 2721 mm nezmenený, s celkovou dĺžkou 5540 mm je ale GT SV o 861 mm dlhší.

Automobil dokáže akcelerovať z pokoja na stovku za necelé 2 s a maximálna rýchlosť je stanovená na 410 km/h!

Túto zmenu inžinieri realizovali s ohľadom na vylepšenie aerodynamiky. Vision GT SV kombinuje odkaz designu ikonických pretekárskych modelov C-Type, D-Type, XJR-9 alebo XJR-14 s inovatívnymi technológiami budúcnosti. Výsledkom je hrací pretekársky automobil značky Jaguar. Model v životnej veľkosti postavený tímom Jaguar Design predvádza doteraz najradikálnejšiu interpretáciu elektrického pretekárskeho vozidla Jaguar.

-jj-, zdroj a foto: Jaguar, Gran Turismo, Mothorauthority, Motor1

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov