Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Model 3: Najpredávanejší elektromobil v Číne

Zatiaľ, čo prezident USA Donald Trump len ťažko hľadá pozitíva na vzťahoch s Čínou, vizionár Elon Musk s najľudnatejšou krajinou spolupracuje. Výsledkom je fakt, že elektromobily Tesla už nie sú najpredávanejšie len doma v USA, ale aj v obrovskej Číne!

Tesla je najvyhľadávanejšou značkou elektromobilov už aj v najľudnatejšej krajine na našej planéte. Aspoň teda podľa predajnej štatistiky za máj roka 2020. Predaj automobilov do zásuvky však napriek tomu poklesol, a to o 32 % na 73.000 kusov. Podiel elektromobilov na celoročných predajoch tak k mesiacu máj robí 3,3 %.

Jednoznačne najpredávanejším elektromobilom bola v máji 2020 v Číne Tesla Model 3 (11.468 exemplárov). Súčasne je tento model najpredávanejším automobilom do zásuvky za celý aktuálny rok (32.527). Tesla má zásadnú výhodu v tom, že svoje elektromobily v Číne priamo vyrába, a to v novej továrni v Šanghaji.

Muskova spoločnosť tak čínsku výrobnú továreň neustále rozširuje, aby tam mohla začať aj s výrobou novinky Tesla Model Y. Až výrazne ďaleko elektromobilom Tesla Model 3 figurujú v predajných číslach čínski producenti elektromobilov. Na druhé miesto sa dostal v máji GAC Aion S (3892 mesačne/14.516 ročne), tretie miesto okupoval BYD Qin Pro EV (3201/16.687).

-jj-, zdroj a foto: EVSales, Tesla

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov