Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Covid-19: Totálna zmena verejnej mienky o kamiónoch?

Francúzske združenie prepravcov FNTR sa rozhodlo zistiť, ako pandémia Covid-19 ovplyvnila vnímanie sektoru dopravy. Na tento výskum poverili externé výskumné centrum.

Až 82 % respondentov pripustilo, že za posledné mesiace zmenili svoje vnímanie cestnej dopravy k lepšiemu. 80% tiež uviedlo, že toto odvetvie si zaslúži najväčšiu štátnu podporu. 75% dospelo k záveru, že prepravcovia čelia tejto výzve zodpovedne a v maximálnej možnej miere sa prispôsobujú požiadavkám situácie z hľadiska flexibility alebo technológie.

Hyenizmus v cestnej doprave? Nič nové!

Takmer všetci respondenti, konkrétne 97%, súhlasili s tvrdením, že cestná doprava zohrala dôležitú úlohu pri umožňovaní fungovania karanténnej spoločnosti. 95% respondentov ocenilo úlohu nákladných vozidiel pri zabezpečovaní zásobovania zdravotníckych zariadení a obchodov s potravinami a 81 % respondentov podotklo obrovský vplyv na celú ekonomiku tým, že aj naďalej umožňovali základný funkcie trhu.

Tá istá organizácia ale vypočítala, že v období od apríla do júna príjmy prepravných spoločností klesli o 40 % v porovnaní s minulým rokom. Každý tretí tamojší dopravca stále nemá objednávky na všetky nákladné vozidlá a počet prázdnych prepráv sa zvýšil o 10 %. V dôsledku toho sa náklady na jeden kilometer zvýšili až o 15 %, zatiaľ čo zníženie sadzieb je nižšie o 30 %.

Foto: archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov