Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lexus LC: Inovované športové kupé

Prémiová japonská automobilka Lexus, ktorá patrí pod koncern Toyota, predstavila svoju vlajkovú lod medzi kupé LC v modelovej rade 2021.

Na prvý pohľad nie sú zmeny oproti predchádzajúcemu modelu LC 500 natoľko markantné. Napriek tomu má upravené niektoré prvky, jazdné vlastnosti, modernizovaný je multimediálny systém a ponúkané nové štýly vozidla.

Kupé LC je najexpresívnejším vyjadrením dizajnového jazyka Lexus. Napríklad v podobe neprehliadnuteľného rastru vretenovitej masky chladiča, pretiahnutej naprieč celou prednou partiou vozidla. Veľká plocha skla v kombinácii s čiernymi zadnými stĺpikmi vytvára efekt plávajúcej strechy.

Chrómové lišty na bokoch zasa tvarom pripomínajú krivky tradičného japonského meča katana. Záujemcovia o ešte dynamickejší vzhľad si podľa zástupcov automobilky môžu objednať strechu z kompozitného materiálu CFRP.

Jedným z najmarkantnejších designových prvkov sú zadné skupinové svetlomety so svetelným podpisom, ktorý pripomína prídavné horáky tryskových stíhacích lietadiel. Na prednej časti zaujmú nápadné ultra kompaktné LED svetlomety s tromi zdrojmi a zhruba polovičnými rozmermi oproti tradičným svetlám.

-jj-, zdroj a foto: Lexus

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov