Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai i20 N prvýkrát na snehu

Hyundai zverejnil 2 nové videá, ktoré zachytávajú zimné testovanie svojich vysokovýkonných vozidiel, vrátane úplne nového modelu i20 N. Videá, ktoré vznikli vo švédskom Arjeplogu, ukazujú vodiča Hyundai WRC Thierryho Neuvillea, ako v zasneženej krajine testuje vozidlá i20 WRC, RM19 a i20 N.

Prvé 90 sekundové video ukazuje vozidlo i20 WRC počas dravej nočnej jazdy zasneženými cestami mrazivého Laponska. Pri svitaní auto zrýchli, prechádza zasneženým lesom, až dorazí k zamrznutému jazeru. Strih videa diváka prenesie do ďalšieho pretekárskeho špeciálu RM19 a jeho snehovému vystúpeniu, ktoré drží pevne v rukách športový jazdec Thierry Neuville. Nakoniec prichádza rad aj na epickú jazdu s prototypom nového modelu i20 N, počas ktorej sa napriek čiastočnému maskovaniu odhaľujú prvé detaily tejto očakávanej automobilovej novinky.

V druhom videu, ktoré obsahuje ďalšie scény s prototypom i20 N, Neuville hovorí o tom, aké je to riadiť jednotlivé modely, a ponúka svoj pohľad na jedinečné vlastnosti každého z nich. O prototype i20 N Neuville hovorí: „Veľmi zaujímavé auto. Veľmi precízne. Veľmi dobre ovládateľné. Motor točí pekne a zvuk je tiež veľmi zaujímavý.“

A ako zhodnotil Neuville i20 WRC? „WRC autá sa skutočne tlačia do extrému. A každý detail je vyladený tak, aby sa dosiahol maximálny výkon a prispôsobenie štýlu jazdy.“

RM19 popisuje profesionálny jazdec ako „veľmi ľahko ovládateľný“.

O tejto extrémnej zimnej testovacej jazde hovorí: „Mal som na tvári veľký úsmev, pretože som dosť často šiel bokom.“

Zimné testovanie zaručuje spoľahlivosť v extrémnych podmienkach

Testovanie sa uskutočnilo začiatkom roka 2020 na zamrznutom jazere v švédskom Arjeplogu, obľúbenom zimnom testovacom stredisku výrobcov automobilov. Celoročne tuhá zima z neho robí ideálne miesto na testovanie vozidiel v extrémnych poveternostných podmienkach, pretože teplota tu môže klesnúť až na -30 stupňov Celzia.

Spoločnosť Hyundai testuje svoje autá v drsných podmienkach, aby sa ubezpečila, že jej vozidlá dokážu bez problémov fungovať aj v extrémnych situáciách. V letných horúčavách aj na zamrznutých zimných cestách – vozidlá Hyundai musia byť schopné spoľahlivo fungovať za akýchkoľvek klimatických podmienok.

V tomto teste chcel Hyundai preveriť spoľahlivosť vozidiel počas extrémneho chladu a otestovať ich výkon v podmienkach podobných, aké vládnu v motoršporte. Vysoké rýchlosti a ostré zákruty vystavujú autá vysokému mechanickému namáhaniu, ktoré preverí ich schopnosti v náročných podmienkach.

Úplne nový model i20 N

Po obrovskom úspechu modelov i30 N a i30 Fastback N vyvíja Hyundai aj vysoko výkonnú verziu svojho najnovšieho európskeho modelu – úplne nového i20 N. Rovnako ako v prípade iných modelov N, aj i20 N bude pripravený na športovú jazdu na okruhu aj na bežnú, každodennú jazdu ulicami miest. Viac informácií o i20 N zverejní Hyundai čoskoro.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov