Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault e-Plein Air: Výletný retro elektromobil

Pri príležitosti 10. ročníka stretnutia priaznivcov vozidla Renault 4L ukázala francúzska automobilka zaujímavý funkčný koncept retro elektromobilu e-Plein Air. Výletný automobil štýlovo kombinuje staručký dizajn zo 60. rokov minulého storočia a modernú techniku mestského elektromobilu Twizy.

Na stavbe retro elektromobilu od značky Renault sa pritom podieľala ako klasická divízia automobilky, tak jej dizajnérske štúdio alebo spoločnosť Melun Rétro Passion, ktorá sa zaoberá produkciou dielov pre ďalšie klasické automobily z krajiny galského kohúta. Karoséria malého kabrioletu tak bola renovovaná a čiastočne modernizovaná.

Je možné si všimnúť napríklad nové kolesá, sedačky či masku chladiča. Väčšina prvkov elektromobilu však uctieva originál. Príliš sa tak nezmenila ani palubná doska, Aj keď pôvodné prístrojové budíky nahradil displej práve zo súčasného modelu Twizy. Dvojmiestne vozidlo si zachovalo pôvodné retro rysy, pričom štýlová dekorácia aj možný úložný priestor potom funguje prútený kufrík uchytený koženými popruhmi.

Twizy v najvýkonnejšej špecifikácii ponúka elektromotor s výkonom 13 kW (17 koní) a krútiacim momentom 57 N.m. Vďaka tomu zvládne cestovať rýchlosťou až 80 km/h a absolvovať na jedno nabití trasu dlhú až 100 kilometrov. Renault e-Plein Air nemá bočné dvere. Exteriér je vyvedený v svetlej krémovej farbe so športovým čiernym pruhom a nápisom na boku.

Vďaka absencii strechy je interiér kompletne obnažený. Predné dve sedadlá majú z poloviny tyrkysovou farbu a pôsobia veľmi pohodlne. Zadné sedadlá vymenili konštruktéri za spomínaný úložný priestor spolu. Palubná doska pochádza z modelu z 80. rokov. Nájdeme tam aj digitálny tachometer a retro volant. Pohon je moderní elektrický.

-jj-, Zdroj a foto: Renault

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov