Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Cupra Ateca Limited Edition: Iba 1999 kusov

Cupra teší fanúšikov zaujímavou limitkou. Upravená Ateca dostala nielen kozmetické úpravy, ale aj viacero technických vylepšení.

Jednoznačne najpočuteľnejšou zmenou je nový výfukový systém Akrapovič, ktorý je voči sériovému nielenže o 7 kg ľahší, naviac je hlučnejší. Už aj sériový výfuk Cupry Ateca má pritom slušný zvukový prejav, tento upgrade tak rozhodne bude stáť za to. Z technických vylepšení treba spomenúť aj väčšie brzdy Brembo. Po motorickej stránke sa nezmenilo nič, no zmenu v tomto prípade ani nebolo treba – 222 kW a 400 Nm z preplňovaného 2.0 TSI motora je viac než dosť. Aj vďaka pohonu všetkých štyroch kolies vypáli Cupra Ateca z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy.

Ateca Limied Edition napohľad zaujme novými 20-palcovými zliatinovými diskami kolies s medenými prvkami, ale aj karbónovými spätnými zrkadlami, či karbónovým strešným spojlerom. V interiéri nájdeme viacero nových karbónových a medených detailov, snáď najviac zaujmú Alcantarové športové sedadlá v zaujímavej farbe, ktorú Cupra označuje ako „Petrol blue“.

Vyrobených bude len 1 999 kusov a sami sme zvedaví, koľko z nich sa dostane na Slovensko. Napríklad, pre celú Veľkú Britániu je vyhradených len 100 kusov. Ako sa Cupra Ateca Limited Edition páči vám?

Zdroj – Cupra, Autoexpress

Domino Parajka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov