Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ruský Aurus Senat ide do predaja. Poznáme jeho cenu.

Každý má svoj veľký sen. Vladimír Putin sníval o modernej luxusnej limuzíne, ktorá by mala byť navrhnutá a vyrábaná v Rusku. A tento sen sa mu splnil.

Ak by prezident Ruskej federácie nepodporoval tento projekt, pravdepodobne by nikdy nevnikol. Sám Putin videl potrebu nahradenia staručkého modelu Zil 4112. Samotný projekt odštartoval ešte v roku 2013. Doteraz mu bolo vyčlenených zhruba 200 miliónov dolárov zo štátneho rozpočtu. Ešte minulý rok predstavili model Senat, o trochu neskôr otvorenú verziu a potom úžitková verzia Arsenal. Sľubujú aj model SUV, ktorý by mal niesť názov Kombat.

Automobilka chce expandovať. Zatiaľ však predajňu otvorili iba v Moskve. Pri tejto príležitosti predstavili aj cenník. Základný model by mal stáť 18 miliónov rubľov, čo je takmer 245 000 €. Myslíte si, že je to veľa? Popravde asi ani nie. Konkurencia predáva podstatne drahšie kusy, povedzme Rolls-Royce Phantom, ktorý má cenovku takmer dvakrát väčšiu.

Zástupcovia spoločnosti Aurus si trúfajú na úspech. Počas slávnostného otvorenia prvého salónu minister priemyslu a obchodu Ruska – Denis Manturov oznámil, že podobný salón chystajú v Číne, a to už v rokoch 2020 – 2021. Potom dôjde k ďalšej expanzii, a to na trhy v  Európe, ale tiež na  Blízky východu a nezabudnú ani na severnú Afriku.

Rusi sa tiež pochválili, že chystajú limuzínu v menšom balení. Rovnako avizovali aj prípravu alternatívnych pohonov, či už hybridov, alebo elektromobilov. To všetko v horizonte približne 5 rokov.

Noví šťastní majitelia sa svojich Aurusov dočkajú už začiatkom budúceho roka.

Autor: Marek PAUCO

Foto: Youtube

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov