Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Audi Q4 e-tron: Ženevské prekvapenie

Návštevníci autosalónu v Ženeve, ktorý otvorí svoje brány prvú marcovú sobotu, sa majp rozhodne tešiť. Napriek avizovanej absencii niektorých automobiliek predstaví napríklad Audi elektrický nielen koncept Q4 e-tron, ale aj ďalšie elektronické vychytávky.

Štúdia kompaktného SUV s elektrickým pohonom ponúka prvý chod budúcej elektrickej mobility nemeckej automobilky. Začiatok výrobného procesu atraktívneho konceptu je naplánovaný na koniec budúceho roku respektíve začiatok roku 2021.

Audi plánuje do roku 2025 uviesť na trh minimálne dvanásť plne elektrických vozidiel. Teraz renomovaná značka odhalila nákresy, na ktorých ukazuje spomínanú štúdiu. Niektoré médiá sa dostali aj fotografiám respektíve rendrom.

Podobne ako nedávno predstavený koncept Škoda Vision iV, aj Audi Q4 e-tron je postavené na platforme MEB. Žiadne ďalšie podrobnejšie informácie zatiaľ nie sú známe. Predná časť vozidla odpovedá dizajnovému jazyku, ktorý bude charakteristický pre všetky pripravované elektromobily Audi.

Masívnu oceľovú mriežku dopĺňa rámček, ktorý po stranách podtrhuje dvojicu úzkych LED svetlometov. Interiér je „nadupaný“ technikou. Digitálnu palubnú dosku je možné nastavovať a ovládať pomocou tlačidiel na volante. Zobrazuje kľúčové informácie o vozidle, napríklad rozsah zostávajúcej kapacity batérie, ale tiež navigačné pokyny.

Ďalšia obrazovka v interiéri je umiestená na stredové konzole a umožňuje cestujúcim prístup k informáciám a zábavným funkciám. Ako systém entertainmentu bude zrejme „nasadený do boja“ v minulosti kladne hodnotený MMI Touch Response.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov