Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VW bude na Slovensku prepúšťať, znižovať počty bude aj Kia

Nemecká automobilka Volkswagen tento rok po prvý raz od útlmu globálnej ekonomiky v roku 2009 plánuje znížiť počet pracovníkov vo svojej slovenskej divízii.

Plánovaná redukcia je súčasťou snahy o posilnenie efektivity. Volkswagen v súčasnosti na Slovensku zamestnáva okolo 14.000 osôb. Firma však neupresnila, na akú úroveň tento počet klesne.

Slovenská divízia Volkswagenu vráti zhruba 500 pracovníkov, ktorých si v roku 2016 požičala od maďarskej divízie luxusnej značky Audi, zníži počet agentúrnych pracovníkov a nebude predlžovať zmluvy zamestnancom na dobu určitú.

Divízia obmedzí počet smien vo výrobe športovo-úžitkových vozidiel aj malých rodinných automobilov, vrátane elektromobilov Volkswagen e-up!. Plány pre objem výroby divízia neznižuje, pretože obmedzenie počtu smien bude kompenzovať zvýšením technickej kapacity výrobných liniek.

Továreň Volkswagenu v Devínskej Novej Vsi neďaleko Bratislavy pri rakúskych hraniciach je najväčším výrobcom automobilov na Slovensku. Okrem nemeckého koncernu vyrábajú na Slovensku autá aj firmy Jaguar Land Rover, Kia Motors a PSA.

Znižovať počet pracovníkov na Slovensku bude v tomto roku rovnako aj Kia, a to prvýkrát od zahájenia výroby v krajine v roku 2006. Firma od februára zruší 27 pracovných miest kvoli poklesu dopytu po naftových motoroch vyrábaných v jej továrni neďaleko Žiliny.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov