Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Jaguar I-Pace autom roka v Nemecku

Trochu nečakaného víťaza mala anketa GCOTY (German Car of The Year) o auto roka 2019 v Nemecku. Napriek kvalitnej domácej konkurencii triumfovala novinka z Britských ostrovov, pretože autom roku sa stal elektrický Jaguar I-Pace.

Prečítajte si aj: Mimozemšťan odhalený! Elektromobil Jaguar Future-Type akoby priletel z inej planéty

Elektrické SUV britského pôvodu ovládlo anketu medzi šiestimi desiatkami nominovaných vozidiel, z ktorých vyberalo víťaza štrnásť odborníkov, ktorí absolvovali podrobné porovnávacie testy. Okrem dizajnu sa hodnotili aj výkonnostné proporcie, pocit z jazdy, ovládatelnosť, využitelnosť v ďalších rokoch.

Prečítajte si aj: Ozdoba kráľovskej svadby? Elektromobil Jaguar E-Type Zero

Dočasným domovom pre testy sa stal okruh Bilster Berg. Jaguar I-Pace nie je len prvým prémiovým elektrickým autom tejto zavedenej značky, ide tiež o to, ako nekompromisne využíva výhody elektrickej architektúry. Výkon je rovnako oslnivý a vyniká aj v designe a praktickosti.

Prečítajte si aj: Jaguar XK140 kupé z roku 1955 na predaj

Britská automobilka mala v “nemeckom ohni” ešte jedno želiezko – model E-Pace. Ten sa však nezmestil ani do prvej päťky. Tu na druhom mieste doplnilo Audi A6 a ďalej VW Touareg, Peugeot 508 a vodíkový Hyundai Nexo, ktorý zaváhal až na cieľovej rovinke, keď porotu nepresvedčil svojou praktickosťou.

Prečítajte si aj: Roadster Jaguar XKSS ročník 1957 mieri opäť do výroby

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov