Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mimozemšťan odhalený! Elektromobil Jaguar Future-Type akoby priletel z inej planéty

Trojmiestny koncept autonómneho elektromobilu Jaguar Future-Type nám ukazuje nielen to, ako bude vyzerať budúcnosť britsko-indickej značky, ale aj samotná doprava po roku 2040.

 

Samotná filozofia je založená na fakte, že aj o necelé štvrťstoročie nebude značná skupina populácie automobil vlastniť. Autá budú v mestách samočinne korzovať po uliciach a pokiaľ budete potrebovať niekam odviezť, tak si voz jednoducho privoláte.

 

Napokon, práve preto Jaguar v spolupráci s Land Roverom vytvoril futuristický volant Sayer. Je pomenovaný podľa jedného z najslávnejších dizajnérov Jaguaru a odborníkov na aerodynamiku Malcolma Sayera. Ten pracoval pre britskú značku v rokoch 1951 až 1970.

 

Volant, ktorý predvída spôsob dopravy o štvrťstoročie, si so sebou budeme nosiť domov, kde sa stane našim asistentom. Napríklad mu poviete, že na druhý deň potrebujete byť na schôdzke o ôsmej hodine ráno. Volant naplánuje príjazd autonómneho auta a zobudí vás tak, aby ste všetko stihli.

 

Jaguar Future-Type je elektromobil, ale presné technické informácie napríklad ohľadne dojazdu k dispozícii zatiaľ nie sú. Automobilka sľubuje kompaktné rozmery ideálne pre prevádzku po meste a koncepciu sedadiel 2+1.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov