Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Formula E: Vandoorne v tíme HWA Racelab

Profesionálny pilot so skúsenosťami z “efjednotky” Stoffel Vandoorne bude v sezóne 2018/2019 súťažiť v elektrickej formule E vo farbách stajne HWA Racelab. Belgický mladík v minulom ročníku jazdil v tíme McLaren-Renault v rámci pretekov F1.

Spomínaný tím HWA Racelab, v ktorom vytvorí dvojicu s Britom Garym Paffettom, je úzko prepojený s automobilkou Mercedes. V podstate ide o určitého “predskokana” pre plnohodnotný vstup nemeckej značky do elektrického seriálu, ktorý má mimochodom ambície získať štatút majstrovstiev sveta.

“Je to nesmierna pocta, že si ma tím HWA vybral pre svoj program vo formule E. HWA je veľký tím s dlhou a úspešnou históriou v motoršporte. Všetkých, ktorých som tu zatiaľ spoznal, sú veľmi zapálení pre súťaženie,” uviedol 26-ročný rodák z belgického Kortrijku.

“Som nadšený z toho, že bude môcť pracovať po boku tak skúseného jazdca, akým je Gary Paffet. Som si istý, že v priebehu sezóny budeme ťažiť z našej vzájomnej spolupráce,” dodal Vandoorne, ktorý v efejednotke získal cenné skúsenosti po boku tímového kolegu Fernanda Alonsa zo Španielska.

Z novej jazdeckej dvojice pre formulu E má radosť aj šéf stajne HWA Racelab Ulrich Fritz, ktorý sa môže pochváliť ako tímový boss viacerými úspechmi zo seriálu DTM. “Stoffel neukázal svoj talent a svoju rýchlosť len vo formule 1, ale tiež v GP2 v roku 2015, kde sa stal šampiónom s jednoznačným náskokom,” uviedol Fritz.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov