Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bugatti Chiron so strešnými oknami

No, konečne! Na tohtoročnej automobilovej prehliadke v kalifornskom Pebble Beach zaujal luxusný športiak Bugatti Chiron novým príplatkovým prvkom. Strešné okná dodávajú vozidlu ešte exkluzívnejší vzhľad.

Automobilka, ktorá patrí pod krídla koncernu Volkswagen, predala už viac ako sto exemplárov z verzie s otvorenou strechou, ale momentálne nie je žiadne k dispozícii. Aj preto oslovuje už v podstate existujúcich vlastníkov modelu Bugatti Chiron, ktorí chcú mať možnosť sledovať hviezdy na oblohe priamo zo svojho auta.

Prečítajte si aj: Jubilejný 100. Chiron opustil továreň Bugatti

„Sunroof“ v podstate pozostáva zo zabudovaných dvoch strešných okien nad sedačkami šoféra a jeho spolujazdca. Každé z nich má rozmer 65×44 centimetrov. Sú zložené z piatich navrstvených materiálov, čo znamená, že interiér nebude o nič hlučnejší než pod strechou obloženou štandardným čalúnením. Údajne sa tak vozidlo ešte viac spevní.

Prečítajte si aj: Továreň snov alebo ako sa vyrába Bugatti Chiron!

Navyše je tu ešte jeden zaujímavý bonus pre solventných motoristických nadšencov. Výška interiéru sa vďaka tomu zväčší o 2,7 centimetra. Bugatti Chiron si tak budú môcť dopriať aj basketbalisti, prípadne tí, ktorí si počas víkendov na hlavu nasadzujú helmy  a smerujú na pretekárske okruhy.

Prečítajte si aj: Bugatti Chiron Sport – niečo pre znalcov

Dvojdverový Chiron má pod kapotou 8-litrový W16 motor so štyrmi turbodmýchadlami. Ten je však viac vylepšený. Výkon dosahuje 1 103 kW a krútiaci moment 1 600 N.m. Má konštrukciu z karbónu, nezávislé odpruženie a pohon všetkých kolies od firmy Haldex.

Prečítajte si aj: Kto si počká… Na prvé Bugatti Chiron čakali v USA viac ako rok!

Podľa výrobcu dokáže automobil akcelerovať z nuly na stovku za 2,4 sekundy, z pokoja na 200 km/h za 6,1 sekundy a z 0 na 300 km/h za 13,1 sekundy. V teste svetových rekordov dosiahol Chiron rýchlosť 400 km za 32,6 sekúnd. Po ňom bolo potrebných 9,4 sekundy na brzdenie. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 420 km/h.

Prečítajte si aj: Hračky pre bohatých – Bugatti Chiron a Ferrari Laferrari Spider

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov