Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kto si počká… Na prvé Bugatti Chiron čakali v USA viac ako rok!

Uplynul síce už viac ako rok odvtedy, čo predstavili v zámorí ostatný model Bugatti Chiron, ale až teraz sa z luxusného hyperšportiaku mohol tešiť prvý zákazník v USA. Informoval o tom automobilový díler O´Gara Coach z Beverly Hills, ktorý mal na starosti dodanie štvorkolesového klenotu.

 

 

Spomínané Bugatti, ktoré má exteriér aj interiér vyrobený v žlto-čiernej farebnej kombinácii, odhalili na výstave Pebble Beach Concours d’Elegance, kde si ho nový majiteľ aj prevzal.  Spolu s dodaním automobilu dorazila aj prepravka s najdôležitejšími náplňami, vybavená príručkou, kľúčmi a všetkým, čo by majiteľ jedného z najrýchlejších vozov na svete mohol potrebovať.

 

 

Pod kapotou znovu dopujú osemlitrový šestnásťvalec štyri konvenčné turbodmýchadlá, hoci oproti minulosti v v nižších otáčkach fungujú kvôli redukcii omeškania len dve. Ďalšie dve začínajú pracovať až po výraznejšom zošliapnutí plynu, keď Chiron začne naplno ukazovať svoj potenciál.

 

 

Posádku tlačí do sedadiel zrýchlenie dané výkonom 1 500 koní v 6 750 otáčkach a 1 600 Nm krútiaceho momentu, ktorý je k dispozícii od 2 000 ot./min. Z pokoja na stovku akceleruje za menej ako 2,5 sekundy, a to navzdory takmer dvojtonovej hmotnosti. Najvyššia rýchlosť momentálne je obmedzená na 420 km/h, bez obmedzovača by Chiron zvládol aj vyššie tempo.

 

 

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov