Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Adamas Collection – karbónová temnota

Prémiová britská automobilka Rolls-Royce predstavila prvé dve vozidlá z kolekcie Adamas pochádzajúcej zo série Black Badge Collection. Na mieru vyrábaný model v limitovanej edícii Rolls-Royce Adamas Collection sa môže pochváliť ešte temnejším dizajnom a karbónovými prvkami na neobvyklých miestach.

Prečítajte si aj: Test: Rolls Royce Phantom – galéria

Oddelenie Bespoke Collective v House of Rolls-Royce sa inšpirovalo názvom, ktorý znamená neskrotný, nezničiteľný, ale týmto slovom sa označoval aj diamant, čo je jedna z foriem uhlíku. Oslavuje tak temnejšiu stránku moderného remesla a precízne vtlačil autu temnú estetiku pevných karbónových štruktúr pre 40 exemplárov Wraith Black Badge a 30 vozidiel Dawn Black Badge.

Technické vlákna a molekulárne zlúčeniny sú spracovávané a vyberané pre svoju prirodzenú a očarujúcu krásu. „Adamas je kolekcia kombinujúca výnimočné schopnosti našich remeselníkov z Goodwoodu v kniežatstve West Sussex s rebelským duchom Black Badge,“ uviedol Torsten Müller-Ötvö, riaditeľ Rolls-Royce.

Prečítajte si aj: Rolls Royce Cullinan – neznesiteľná ľahkosť luxusu prvého SUV

„Výsledkom je automobil pre tých, ktorí hľadajú niečo viac, než len špičkovo navrhnutý a spracovaný luxusný dopravný prostriedok. Je to automobil pre toho, kto je ochotný akceptovať riziká a nebojí sa prijať odvážny a progresívny výraz moderného luxusu v jeho najtemnejšej podobe,“ dodal šéf ostrovnej automobilky.

A práve na karbónový prvok upozorňujú zástupcovia luxusnej značky Rolls-Royce v prípade svojej novej edície. Po prvý raz v histórii je napríklad legendárna soška Spirit of Ecstasy celá z karbónu, pričom nešlo o jednoduchý výrobný proces. Soška samotná sa skladá z 294 vrstiev uhlíkového vlákna a navyše stojí na špeciálnom titánovom základe.

Prečítajte si aj: Spirit of Ecstasy alebo legendárna soška a Rolls-Royce

Pre ďalšie uhlíkové prvky treba „aspoň“ nahliadnuť do interiéru. Znak symbolizujúci nekonečno, ktorý sa nachádza pod klasickými hodinami na palubnej doske, je vykladaný 88 čiernymi diamantmi. Ty však nie sú prírodné, ale vznikli v laboratóriu. A napokon, na uhlík odkazuje v prípade modelu Wraith ešte jedna zaujímavá vec.

Prečítajte si aj: Bláznivý koncept 6×6 SUV už má aj Rolls-Royce, vietor fúka z Indie!

Optické vlákna, ktoré u bežných verzií rôznych modelov Rolls-Royce vytvára na strope hviezdne nebo, sú v tu poskladané tak, aby vytvorili štruktúru uhlíku. Celkom Wraith používa 1340 optických vlákien. Dawn tento prvok logicky nemá, pretože ide o vozidlo sa sťahovacou strechou. Aj v novej edícii sú samozrejmosťou najjemnejšie kože, prvotriedny komfort alebo dvanásťvalec pod kapotou.

-jj-

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov