Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Každých desať minút sa v Európe predá nový Leaf

V Európe sa doteraz predalo 100 000. modelov Nissan Leaf. Do celkového výsledku je započítaných aj 37 000 Leafov novej modelovej generácie, ktorá bola predstavená iba na začiatku tohto  roka.

Jubilejný model si kúpila Susana de Mena z Madridu. “Hľadala som elektrický automobil dva roky,” hovorí Španielka. “Keď som videla nový Leaf, vedela som, že sa mi perfektne hodí. Kvalita, cena a špecifikácie sú bezprecedentné. Ochrana životného prostredia je pre mňa veľmi dôležitá, a preto sme chcela prejsť na elektrický pohon. Zároveň môžem v budúcnosti jazdiť v centre Madridu, zatiaľ čo normálne autá môžu byť už zakázané. ”

Nový Leaf je prvým modelom Nissanu v Európe, ktorý je vybavený technológiami ProPILOT a ProPILOT Park pre poloautomatizovanú jazdu a nezávislé parkovanie. Ďalším unikátnym prvkom je e-pedál, ktorý kombinuje funkcie zrýchľovania, spomaľovania a zastavenia v jednom pedáli.

“Pre nás nie je prekvapením, že Leaf je svetovo najpredávanejším elektrickým vozidlom,” hovorí Gareth Dunsmore, riaditeľ pre elektrické vozidlá spoločnosti Nissan Europe. “Máme viac skúseností na trhu s elektrickými vozidlami než ktorákoľvek iná značka a sme hrdí na to, že ponúkame zákazníkom v Európe vizionársky i cenovo dostupný automobil. Za menej ako desať rokov sme pripravili elektrické vozidlo pre masový trh. Tento nový míľnik opäť dokazuje, že naši zákazníci sú presvedčení o našej vízii inteligentnej mobility Nissan a veríme vo vzrušujúcu budúcnosť. ”

Európski vodiči na modeloch Leaf prešli doposiaľ viac ako dve miliardy kilometrov a ušetrili tak viac ako 300 000 ton CO2.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov