Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Kanaďan Latifi kúpil 10 % akcií McLaren Group

Kanadský biznismen Michael Latifi odkúpil 10% podiel akcií v spoločnosti McLaren Group v hodnote 350 miliónov kanadských dolárov (231,895.580 eur). Investíciu zrealizovala jeho investičná spoločnosť Nidala, pričom Lafiti sa stal prvým novým akcionárom od odchodu bývalého principála tímu F1 Rona Dennisa.

Prečítajte si aj: Najrýchlejší McLaren Hyper GT bude pre troch

„Už od dávna som obdivoval značku McLaren a jej podniky,” uviedol Latifi a dodal: “McLaren je unikátna organizácia v oblasti automobilového priemyslu, pretekárskych potrieb a technológií so vzrušujúcou perspektívou rastu v dlhodobom časovom horizonte. A práve pre to som túto investíciu urobil. Som hrdý na to, že som súčasťou neskutočnej značky McLaren.

Latifi je predsedom a výkonným šéfom spoločnosti Sofina Foods, ktorá zastrešuje také značky ako sú Lilydale, Janes Family Foods, Mastro, San Daniele, Fletcher’s, Cuddy a Vienna.

Prečítajte si aj: McLaren vzdal poctu legendárnemu Ayrtonovi Sennovi

Jeho syn Michael má 22 rokov, pochádza z Toronta a je pretekárskym jazdcom v seriáli Formula 2. Súčasne však má aj štatút rezervného pilota v „efjednotke“, kde spolupracuje s tímom Sahara Force India.

„Táto finančná injekcia je prejavom dôvery v našu budúcu stratégiu, pričom spoločnosť sa naďalej sústredí na svoj ekonomický rast a rozvoj. Sme nadšení z toho, že Michael Latifi sa pripojil k rodine McLaren,“ povedal Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa, výkonný riaditeľ McLaren Group.

Prečítajte si aj: Nový model SCG 004S ako McLaren F1, sedadlo pre šoféra je uprostred.

Prečítajte si aj: McLaren BP23: superšportiak, na ktorý sa oplatí čakať

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov