Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


McLaren BP23: superšportiak, na ktorý sa oplatí čakať

Zástupcovia výrobcu prémiových automobilov značky McLaren oznámili, že v roku 2019 uvedú na trh nový superšportiak. Nasledovník slávneho F1, ktorý bude mať  rovnako v strede len jedno sedadlo a dve po stranách, má pracovný názov BP23. Jeho cena sa bude pohybovať okolo 2 miliónov eur.

 

McLaren F1 pôsobil vo svojej dobe ako zjavenie. Úžasný automobil, ktorý predčil akúkoľvek konkurenciu svojim technickým aj dizajnérskym pojatím. Nový voz, známy zatiaľ pod kódovým označením BP23, bude vlastne potomkom špeciálnej divízie McLaren Special Operations. Posunúť by sa mal ešte ďalej, než sú súčasné vozy.

 

Auto bude mať pod kapotou hybridný stroj, ktorý sa bude podobať tým vo formule 1. Len spaľovací motor bude údajne vidlicový osemvalec s objemom štyri litre. S ním potom bude spolupracovať elektromotor. Podľa odborných médií by sa mal výkon pohybovať niekde okolo 671 kW (900 koní).

 

Pri plánovanej výrobe sa počíta len so 106 kusmi, rovnako ako tomu bolo v prípade McLarenu F1. Zákazníci budú vyberaní medzi tými, ktorí už nejaký mclaren vlastnia a sú to vážení partneri značky. Pre každého z nich McLaren Special Operations potom vytvorí na zákazku originálny kus, kde bude zmenená nielen farba vozu, ale na mieru zákazníkovi bude prispôsobené aj celé nastavenie auta.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov