Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Nový model SCG 004S ako McLaren F1, sedadlo pre šoféra je uprostred

Keď mal miliardár a automobilový zberateľ Jim Glickenhaus už dosť “prekarosovanej” evolúcie Ferrari zatúžil po vlastnom voze. V roku 2014 sa tak na scéne objavil prototyp modelu Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 003 a teraz predstavili najnovší voz SCG 004S.


Úplne nový cestný superšportiak SCG 004S zaujme nielen svojim dizajnom, ale aj riešením interiéru, či samotnou technikou a jazdnými výkonmi. Císelné označenie 004 S odkazuje na skutočnosť, že je to po dvojici Ferrari P4/5 a SCG 003 štvrtý projekt v poradí.Čerstvý model SCG 004S bude pripravený primárne pre bežnú cestnú premávku až neskôr má vzniknúť aj prevedenie pre nasadenie čisto na pretekárske okruhy.



Po dodaní prvých 25 kusov z limitovanej edície The Founders Edition na trh, by mal byť vytvorený aj monopost pre legendárne vytrvalostné preteky 24 hodín v LeMans. Auto poskytne skutočne puristické jazdné zážitky „len“ za 400.000 amerických dolárov. Toto ploské kupé má presklennú kopulu nad miestom pre cestujúcich. Vzadu je zabudované veľké krídlo a veľký difúzor, ale potom už sa dostavajú do popredia jazdné vlastnosti vozu.



Tento voz je postavený z uhlíkového kompozitu, takže celková hmotnosť neprevyšuje 1179 kg. Pod kapotou pracuje vidlicový osemvalec s objemom päť litrov a dvojicou turbodmýchadiel. Výkon motoru je 485 kW (650 koní) a krútiaci moment je 720 Nm. Červené pole otáčkomeru začína niekde na 8200 ot./min.



Na ladné línie karosérie SCG 004 S, ľahko nadväzuje svojim štýlom aj interiér a to predovšetkým prevedenie palubnej dosky so sériou klasických budíkov a trojramenným volantom. Hlavnú pozornosť v interiéri však púta umiestnenie šoféra v pozdĺžnej osi vozu a dvojice spolujazdcov po jeho bokoch rovnako ako je tomu v prípade slávneho superšportiaku McLaren F1 alebo Ferrari 365 P Berlinetta Speciale Tre Posti

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov