Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Mach 1 a elektrický protiútok

Automobilka Ford Motor presne pred rokom ukončila európsku produkciu modelu Focus Electric, z ktorého sa predalo len 61 kusov. Teraz však chystá protiútok. Aj na starý kontinente by totiž o dva roky malo doraziť elektrické SUV, ktoré dostalo zatiaľ pracovný názov Mach 1.

Motoristickí odborníci očakávajú kompaktné SUV, veľkosťou približne rovnaké ako Kuga, avšak s odlišným vonkajším dizajnom. Vozidlo bude využívať novú platformu C2 s pohonom na predných kolesách. Na rovnakej modulárnej platforme je postavený aj pripravovaný Ford Focus.

Ford už skôr naznačil, že nové elektrické vozidlo by malo mať dojazd takmer 500 kilometrov. Predávať sa bude aj v Európe, kde automobilky využívajú eufóriu z vývoja športovo-úžitkových modelov, ktoré sú elektrifikované.

Ford zverejnil informácie o siedmich z trinástich nových elektrifikovaných modeloch, ktoré plánuje uviesť na trh v nasledujúcej „päťročnici“. Okrem plne elektrického SUV to je hybridná verzia legendárnych modelov pick-upov F-150 a Mustang, ale tiež Transit Custom Plug-in Hybrid.

„Stále viac zákazníkov po celom svete sa zaujíma o elektrifikované automobily a Ford je odhodlaný stať sa lídrom v šírke ponuky elektrifikovaných modelov, služieb a riešení zvyšujúcich kvalitu života,“ uviedol Mark Fields, prezident a generálny riaditeľ Ford Motor Company.

-jj-

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov