Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VIDEO: Všetky oči na Range Rover SV Coupé!

Fakt, že nový Range Rover bude mať tri dvere, sa prejaví aj na zmene tvaru karosérie.

Marec je všeobecne považovaný za mesiac knihy, ale motoristickí fanúšikovia vedia, že je to hlavne termín prestížneho autosalónu v Ženeve. Automobilka Land Rover už preto avizovala, že vo Švajčiarsku predstaví Range Rover SV Coupé. Zatiaľ sa však dostala na verejnosť len jedna fotografia luxusného interiéru.


Na ďalšie fotografie a technické špecifikácie nového Range Roveru SV Coupé si musia zvedavci počkať až do oficiálneho zverejnenia, ktoré je naplánované na 6. marca 2018. Návštevníci autosalónu, ale aj čitatelia nášho časopisu a webového portálu sa už teraz môžu tešiť na atraktívny dizajn, dokonale upravený interiér a prepracované detaily. SV Coupé dostane moderný vzhľad, ale zároveň svojou trojdverovou verziou odkazuje na pôvodný Range Rover z roku 1970.


S najväčšou pravdepodobnosťou bude mať aj rovnako skrátený rázvor. So zatiaľ jedinej oficiálnej fotografie interiéru je zrejmé, že ide o kombináciu tradičnej schopnosti vozu s najmodernejšími technologickými vymoženosťami použitými v celej kabíne. Je to čarovný priestor, ktorý má ohromiť potenciálneho zákazníka na prvý pohľad, a vďaka luxusnému prevedeniu je aj príjemný na dotyk.


 

Range Rover SV Coupé vytvorilo oddelenie Land Rover Design spolu s divíziou Special Vehicle Operations. Tento model bude ručne „poskladaný“ v technickom centre v Ryton-on-Dunsmore v britskom kniežatstve Warwickshire. Automobil sa bude vyrábať v limitovanej edícii 999 kusov. Pod kapotou sa pravdepodobne objaví klasický kompresorom preplňovaný osemvalec s objemom päť litrov a výkonom okolo 404 kW (550 koní).


 

„Range Rover SV Coupé vyniká výrazným dizajnom, rafinovanou eleganciou, rozmermi exteriéru a luxusne upraveným interiérom. Ide o vozidlo, ktoré bude prebúdzať emócie,“ uviedol vedúci dizajnér Land Rover Gerry McGovern.


 
„Uvedením nového modelu Range Rover SV Coupé ponúkneme klientom atraktívnu kombináciu luxusu a exkluzivity. Odhalenie tohto špeciálneho vozidla na marcovom autosalóne v Ženeve počas  70. výročia Land Roveru bude kľúčový moment pre celú značku, portfólio Range Roverov a divíziu Special Vehicle Operations,“ dodal výkonný riaditeľ pre špeciálne operácie John Edwards.

-jj-

 

 

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov