Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Oldtimer GP 2016

Opel v minulosti postavil niekoľko modelov, ktoré získali uznanie v motoristickom športe. Napríklad pred 20 rokmi vyhral Opel Calibra V6 na podujatí International Touring Car Championship (ITC).

Opel pripravil takzvanú Oldtimer GP 2016, na ktorej prezentoval významné míľniky z jeho bohatej motoristickej minulosti. Podujatie prebiehalo na známom okruhu Nürburgring od 12. do 14. augusta.

Najvýznamnejším modelom bola bezpochyby Calibra V6, ktorý s Manuelom Reuterom vyhral na ITC v roku 1996 prvé miesto pred silnou konkurenciou v podobe Alfy Romeo a Mercedes-Benz. Na Nürburgringu sa za volant 6-valcovej Calibry posadil Jockel Winkelhock.

Opel Oldtimer GP 2016 Opel Oldtimer GP 2016

Opel Calibra V6 nebol jedinou „špecialitkou“. Ďalším exkluzívnym vozidlom bola Manta A. Tá s Walterom Röhrlom a Raunom Aaltonenom zvíťazila v roku 1975 na 24-hodinovke na okruhu v Spa.

Ďalšími kúskami bol Opel GT a Commodore z roku 1971. Na Nürburgringu sa predstavila tiež takzvaná „čierna vdova“, Opel Rekord C. Jedinečná Astra Coupe s vidlicovým osemvalcom, ktorá vyhrala 24-hodinové preteky na Nürburgringu v roku 2003, tu tiež nechýbala.

Opel Oldtimer GP 2016 Opel Oldtimer GP 2016

Medzi ďalšími legendami excelovali modely Ascona A, Kadett C GT/E z legendárnej éry Röhrl/Berger alebo Ascona 400. S posledným menovaným automobilom „predriftovali“ Walter Röhrl a Christian Geistdörfer v roku 1982 celú WRC.

Podujatie neovládli len veteráni, ale tiež nové automobily zo série TCR. Prítomní diváci mohli obdivovať najnovšiu Astru TCR, ktorú poháňa 2,0-litrový preplňovaný štvorvalec s maximálnym výkonom 220 kW (300 k) a 420 Nm.

MM, Opel

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov