Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota pomohla ďalšiemu adrenalínovému športovcovi

Prednedávnom sme písali o úspešných horolezcoch, ktorých k najvyššej hore sveta doviezli automobily Toyota. Dnes tu máme opäť pomocnú ruku Toyoty, ktorá prispela k svetovému rekordu.

Toyota dokáže uspokojiť so svojimi off-roadovými modelmi nadšencov rôznych adrenalínových športov. Model Hilux pomohol letcovi na balóne, Fedorovi Konyukhovi, ktorému sa podarilo prekonať svetový rekord v lete balónom.

Ruský dobrodruh dokázal obletieť zem za necelých 11 dní a tým prekonal rekord Američana Steva Fossetta o necelé 2 dni. Ten držal svetový rekord dlhých 14 rokov. Toyota dodala model Hilux, ktorý sa zúčastnil všetkých predletových činností a Fedor sa s ňou stretol tiež na mieste pristátia.

Dobrodruh bol podporovaný priamo automobilkou Toyota. Pred viac ako rokom ho na prípravných fázach k tomuto činu sprevádzala tiež Toyota Hilux a z tohto dôvodu sa opätovne rozhodol pre tento off-roadový pick-up.

Toyota Hilux svetový rekord v lete balónom Toyota Hilux svetový rekord v lete balónom

Toyota Hilux bola prítomná pri odovzdávaní teplovzdušného balóna v anglickom Bristole, tiež 12. júla v austrálskom Northame, odkiaľ dobrodruh štartoval a nakoniec aj v mieste pristátia, kam dorazila so všetkými členmi teamu.

Model bol užitočný vo fázach odletu a príletu, pretože bol o neho zaistený balón v plniacej a vypúšťacej fáze. Dobrodruh Konyukhov bol vo vzduchu 11 dní, počas ktorých preletel vzdialenosť 34 950 km.

Toyota Hilux svetový rekord v lete balónom Toyota Hilux svetový rekord v lete balónom

Po odpútaní sa od zeme preletel cez Tichý, Atlantický a Indický oceán, priblížil sa k Antarktíde a letel ponad Austráliu, Južnú Ameriku a Afriku. Fedor Konyukhov lietal vo výške až 10 600 m, kde sa teplota blíži k -55 °C.

Marketingová riaditeľka ruskej Toyoty, Tatiana Khalyavskaya, úprimne zablahoželala dobrodruhovi a všetkým zúčastneným na projekte Round The World On a Roziere Balloon. Podľa syna Konyukhova bol tento úspech o to výnimočnejší, že úspešné obletenie zeme v teplovzdušnom balóne sa približuje k šanci 1:1 000 000.

MM, Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov