Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Držiak smartfónov pre motocykle BMW

Motocyklisti pravidelne používajú prenosnú navigáciu vo svojom smartfóne. Veľkou nevýhodou je nemožnosť uložiť ho na dohľad. BMW preto pripravilo vstavaný držiak pre smartfóny.

Najnovšie smartfóny ponúkajú funkcie, ktoré môžu jazdci na motocykloch často využívať. Jednoduchšie navigovanie alebo počúvanie hudby, to sú možnosti, ktorými BMW prezentuje výhody novinky v podobe držiaka smartfónov určeného medzi predné riadidlá.

Jazda na motocykli tak môže byť zaujímavejšia a predovšetkým bezpečnejšia. Motocyklisti pravidelne využívali vstavanú navigáciu v mobile. Jeho umiestnenie však nebolo jednoduché, smartfón bol veľakrát položený na riadidlách, odkiaľ mohol jednoducho spadnúť a niekoho zraniť.

BMW tak pripravilo do ponuky novinku v podobe držiaka smartfónov. Motocyklisti si ho môžu kúpiť v každej predajni BMW. Držiak je vhodný pre smartfóny s displejom do veľkosti 5 palcov. Obal je tvorený robustným plastom a odoláva vysokým aj nízkym teplotám.

BMW držiak smartfónov BMW držiak smartfónov

Jednoduchú montáž zvládne každý a umožňuje nainštalovanie smartfónu v horizontálnej alebo vertikálnej polohe. Pri jazde v meste a v miestach s veľkým počtom križovatiek je vhodná poloha navigácie vertikálne, ktorá umožňuje náhľad prichádzajúcich križovatiek.

Horizontálna poloha je vhodnejšia pre navigovanie na dlhšej trase s malými zmenami v smere jazdy. Vďaka priehľadnej antireflexnej fólii umožňuje jednoduché čítanie z displeja vo dne aj v noci. V špeciálnej výbave je možnosť napájania smartfónu zo zásuvky na motocykli.

Možnosťou je tiež nabíjanie pomocou portu mikro-USB alebo bezdrôtovo. Svetelná dióda potom informuje o stave nabíjania. Držiak sa inštaluje pomocou držiaka navigácie BMW Motorrad, ktorý je potrebný si tiež zakúpiť.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov