Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nový Ford Ka+

Iste si pamätáte na najmenší model od Fordu s názvom Ka. Najnovšie „prevtelenie“ s prívlastkom + ponúkne viac priestoru a viac bezpečnostných prvkov.

Ford prednedávnom odhalil najnovší model Ka+, ktorý bude určený obzvlášť do centier miest. Podľa výkonného prezidenta Fordu, Jima Farleya, má automobilka dlhoročnú tradíciu v stavbe cenovo dostupných vozidiel.

Ford Ka+ je verný tejto tradícii. Základná cena v Nemecku štartuje na okrúhlych 9 990 €. Pre európskych zákazníkov je k dispozícii už od tohto mesiaca. Ford prezentuje novinku ako vozidlo pre 5 osôb pri celkovej dĺžke menej ako 4 m.

Model Ka+ je voči druhému najmenšiemu Fordu, modelu Fiesta, o niečo kratší, ale o 29 mm vyšší. Základný batožinový priestor ponúkne až 270 l objemu. Zadné sedadlá sú sklápateľné v pomere 60:40.

Ford Ka+ Ford Ka+

Odkladacie priestory reprezentuje systém MyFord Dock v strede palubnej dosky, ktorý umožní cestujúcim odkladať alebo pripojiť mobilné telefóny. Do výplní predných dvier sa zmestí 1,0- a 0,6-litrová fľaša a malý dáždnik.

Úložný priestor pri vodičovi je dostupný len pri otvorených dverách a tak môže poslúžiť ako úschovňa cenných vecí. Výrazné chrómové prvky sú na prednej mriežke, na nárazníkoch, kľučkách dverí alebo vonkajších spätných zrkadlách. Predná časť korešponduje s najnovšími Fordami. Jej dizajn preberá prvky z vozidiel Aston Martin

Na pohon slúži nový nepreplňovaný štvorvalec so zdvihovým objemom 1,2 litra, ktorý je odvodený od staršej pohonnej jednotky so zdvihovým objemom 1,25 l. na výber sú 2 výkonové verzie, slabšia ponúkne 51 kW (70 k) a silnejšia 62 kW (85 k).

Ford Ka+ Ford Ka+

Obe verzie sú spojené s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou. Účinnosť spaľovania bola podporená olejom s nízkou viskozitou alebo nezávislým časovaním vačkového hriadeľa. Priemerná spotreba oboch motorov je len 5,0 l/100 km a emisie CO2 sú na úrovni 114 g/km.

Konštruktéri sa zamerali tiež na podvozok, ktorý bol nanovo vyvinutý vrátane riadenia, pružín alebo tlmičov. Základná výbava obsahuje už manuálnu klimatizáciu alebo funkciu Ford AppLink. Za príplatok sú dostupné parkovacie senzory alebo elektronicky riadená klimatizácia s vyhrievanými prednými sedadlami.

MM, Ford

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov