Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan predstavil dron s famóznym zrýchlením z 0 na 100 km/h

Na festivale rýchlosti v anglickom Goodwoode sa dali vidieť rôzne zaujímavosti. Nissan na akciu priviezol dron, ktorý mal zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 1,3 sekundy.

Nissan vyrobil lietajúci dron (lietajúci vrtuľový mechanizmus), ktorý má zrýchlenie z 0 na 100 km/h lepšie ako najvýkonnejší model GT-R. Zrýchlenie za 1,3 sekundy je dych berúce a voči nemu nemá automobil najmenšiu šancu.

Dron je skonštruovaný tak, aby stačil vozidlu GT-R modelového roku 2017 pri filmovaní na pretekárskych tratiach. Pri automobilu z 0 na 100 km/h za 2,8 sekundy tak museli technici vyrobiť tiež špeciálneho drona.

Navrhovateľom bol team Tornado XBlades Racing, ktorý zvíťazil v súťaži World Drone Prix. Nízky aerodynamický odpor a špeciálna pretekárska konfigurácia tak umožňuje malému lietajúcemu „zázraku“ nechať za sebou pri šprinte aj slávne GT-R.

Nissan dron Nissan dron

Cieľom demonštrácie predností oboch strojov bolo porovnanie na okruhu v Silverstone. Model GT-R poháňa vidlicový šesťvalec preplňovaný dvojicou turbodúchadiel, ktorý prenáša krútiaci moment na všetky 4 kolesá.

Dron má 4 vrtule spojené s motorom XNova 2000 kV a je vybavený rámom v pretekárskej špecifikácii pre kvadrokoptéry Sky-Hero. Pri pretekoch oboch strojov sedel za volantom GT-R jazdec z Nissan Nismo Ricardo Sanchez.

Drona pilotoval James Bowles, víťaz seriálu British National Drone Racing z roku 2015. Pri zrýchlení z 0 na 100 km/h dron nad vozidlom víťazí. Maximálna rýchlosť 185 km/h ho však limituje na dlhšej rovinke.

Dron má tiež výhodu v manévrovaní, ktoré mu dovoľuje otočiť sa iba na 30 cm. Vyladená konštrukcia mu tiež umožňuje presné a obratné manévre. Akumulátor s kapacitou 1 400 mAh však neumožňuje dlhodobejšie výlety do vzdialených oblastí.

Video zo súboja nájdete na linku: https://www.youtube.com/watch?v=ARHjF3T7MKI&feature=youtu.be

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov