Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan oslavuje 10 rokov výroby v Petrohrade

Nissan má prevádzky po celom svete. V ruskom meste Petrohrad oslavujú v týchto dňoch 10 rokov od založenia továrne a spolu s oslavou tam začínajú vyrábať nový model Murrano.

Nissan potvrdzuje svoj záväzok s ruskou továrňou v Petrohrade a začína s výrobou nového modelu Murrano. Tretia generácia Murrana stála spoločnosť 167 miliónov eur, ktoré boli investované do zariadení a zdvojnásobení výrobných kapacít.

Oslava prebiehala so zamestnancami továrne a viceguvernérom Petrohradu Sergeyom Movchanom, ministrom priemyslu a obchodu Ruska Alexandrom Morozovom, viceprezidentom Nissanu pre východ Philippe Sailardom a viceprezidentom dodávateľského reťazca Dmitrij Michajlovom.

Podľa oslovených predstaviteľov Nissanu je pôsobenie spoločnosti v Rusku najsilnejšie od začiatku produkcie. Potvrdzuje to tiež pozíciu Nissanu ako vedúceho v konkurenčnom boji medzi výrobcami crossoverov.

Nissan Petrohrad 10 rokov Nissan Petrohrad 10 rokov

Pri tejto príležitosti vytvorili z fotografií zamestnancov továrne nástennú maľbu nového Murana. Novinka bude vlajkovou loďou značky v sortimente crossoverov, ktoré sa hodia na ruské cesty.

V Rusku je Murrano v ponuke s 3,5-litrovým vidlicovým šesťvalcom, ktorý ponúka 183 kW (249 k) a krútiaci moment 325 Nm. Motor je kombinovaný s vynovenou prevodovkou Xtronic CVT. Druhou možnosťou je hybridný systém s 2,5-litrovým motorom a elektromotorom.

Nissan Petrohrad 10 rokov Nissan Petrohrad 10 rokov

Elektromotor poskytne 15 kW (21 k) a spoločný systémový výkon je 187 kW (254 k). Novinka je tiež prvým Nissanom, ktorý ponúkne systém ERA-Glonass. Ten v prípade dopravnej nehody okamžite odosiela informácie do záchrannej služby.

Továreň v Petrohrade začala svoj „život“ v roku 2006 podpísaním memoranda medzi Petrohradom a Nissanom. Predbežné plány hovorili o ročnej kapacite 50 000 vozidiel a možnosti zamestnať 750 pracovníkov.

Výrobu spustili v roku 2009 a odvtedy zišlo z výrobných pásov viac ako 230 tisíc automobilov. Nissan doteraz investoval v dvoch fázach 312 miliónov eur. Továreň postavili z približne 400 miliónovo dielov a 2 000 ton náteru.

MM, Nissan

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov