Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Alfa Romeo Giulia: prvé kusy dodané zákazníkom

Alfa Romeo Giulieta bola pravdepodobne najočakávanejším modelom tohto roka. Pravda, novinka mala prísť do predaja už minulý rok, ale taliani toho príliš veľa nasľubovali. Prvé kusy dorazili k zákazníkom až koncom júna.

Alfa Romeo Giulia má byť pre automobilku prelomový model, ktorý ju má opäť vrátiť medzi konkurenčne schopné značky. Taliani si však s príchodom novinky dávali na čas a očakávaný štart predaja z minulého roka veľakrát posunuli.

Naši novinári sa už vozili aj na najvýkonnejšej verzii Quadrifoglio Verde s biturbo šesťvalcom. Pre bežných zákazníkov sú však zaujímavejšie modely so zážihovým dvojlitrom alebo vznetovým 2,2-litrom. Práve 6 kusov vznetových Giulii dorazilo koncom minulého mesiaca k prvým zákazníkom.

Alfa Romeo Giulia prvé dodané kusy Alfa Romeo Giulia prvé dodané kusy

V talianskych showroomoch Alfy Romeo mali koncom júna oslavy pri odovzdávaní nových modelov Giulia. V Miláne a Arezze dodali silnejšie vznetové verzie s výkonom 132 kW (180 k), v Mantue, Perugie, Bari a Raguse odovzdali zákazníkom slabšie motory s výkonom 110 kW (150 k).

Pre zákazníkov to bol nezabudnuteľný moment, ktorý môže pomôcť automobilke naštartovať svoju slávnu históriu. Práve nový vznetový 2,2-litrový vznetový štvorvalec je pre Alfu Romeo dôležitou pohonnou jednotkou.

Alfa Romeo Giulia prvé dodané kusy Alfa Romeo Giulia prvé dodané kusy

Veľkú časť predaja, dovolíme si tvrdiť že väčšinu, bude tvoriť práve táto motorizácia, ktorá má celohliníkový koncept a elektronicky ovládanú variabilitu turbodúchadla. Najnovší vstrekovací systém MultiJet pracuje s tlakom cez 2 000 bar.

Cena začínajú na hodnote 35 500 €. Alfa Romeo Giulieta je v ponuke v piatich úrovniach výbavy: Giulia, Super, Quadrifoglio, Business a Business Sport. Alfa Romeo Giulieta tiež získala najvyšší počet piatich hviezdičiek v testoch EuroNCAP. Nám nezostáva len popriať Giuliete vydarený štart predaja, automobilka si to totiž po toľkých problémoch a bohatej histórii zaslúži.

MM, Alfa Romeo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov