Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW X1 pre Čínu

Čínsky zákazníci obľubujú automobily s dlhým rázvorom, a tak BMW predstavilo predĺženú verziu aj z populárneho modelu X1.

BMW predalo z prvej generácie modelu X1 vyše 800 tisíc kusov, pričom každé štvrté putovalo na čínsky trh. Výroba predĺženej verzie bude prebiehať v továrni Tiexi (závod patrí spoločnosti BMW Brilliance). Automobilka predstavila verziu Li s tromi motorizáciami. Všetky verzie majú zážihový motor a 3 alebo 4 valce.

Základná verzia sDrive18Li má výkon 100 kW (136 k). Stredný variant je v ponuke s pohonom predných alebo všetkých kolies a ponúkne 141 kW (192 k). Táto verzia už má štvorvalcovú pohonnú jednotku.

BMW X1 s predĺženým rázvorom BMW X1 s predĺženým rázvorom

Najsilnejší motor v ponuke bude dvojlitrový štvorvalec s maximálnym výkonom 170 kW (231 k). Verzia xDrive25Li bude k dispozícii výhradne s pohonom všetkých kolies xDrive. Základnú motorizáciu výrobca dodáva v kombinácii so šesťstupňovou  automatickú prevodovku, dva výkonnejšie štvorvalce sú už spriahnuté s moderným osemstupňovým automatom Steptronic.

Dĺžka modelu Li je 4,56 m, šírka 1,82 m a výška 1,62 m. Voči predchodcovi teda novinka narástla na dĺžku o  8 cm, na šírku o 2 cm a na výšku o 4 cm. BMW X1 s predĺženým rázvorom bude ponúkať veľkorysý priestor pre cestujúcich na zadných sedadlách.

BMW X1 s predĺženým rázvorom BMW X1 s predĺženým rázvorom

Zadná lavica je navyše polohovateľná a umožňuje pozdĺžne posúvanie v rozmedzí 130 mm. Priestor na kolená je voči predchodcovi väčší o 50 až 180 mm. Zadné sedadlá majú aj nastaviteľný sklon operadiel. Predĺžená verzia má objem batožinového priestoru 465 až 675 l. Voči predchodcovi je to zväčšenie o 45 l. So sklopením zadných sedadiel sa zväčší objem batožinového priestoru až na 1 650 l. Pre predĺženú verziu museli konštruktéri upraviť podvozok. V sérii je posilňovač riadenia s premenlivým účinkom Servotronic a dynamické riadenie tlmičov. K dispozícii sú 2 nastavenia tlmičov.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov