Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen opäť najväčší

Plus X Award 2016: Štyri modely VW získali titul “Product of the Year”.

Prestížne ocenenie za inováciu pre produkty z oblasti technológií, športu a životného štýlu „Výrobok roka“ tento rok získali aj štyri modely Volkswagen: Tiguan, Touran, luxusný automobil – model Phideon, ktorý bude k dispozícii iba v Číne a štúdia T-Cross Breeze. Toto ocenenie každoročne získavajú produkty, ktoré sa vyznačujú pozoruhodnou pridanou hodnotou ako aj priaznivým pomerom ceny a úžitkovej hodnoty.

To však nie je všetko, čím sa môže Volkswagen pochváliť. Podľa štatistických ukazovateľov JATO Dynamics Ltd. totiž nemecký výrobca v prvom štvrťroku 2016 opäť prekonal svojho najväčšieho globálneho rivala, ktorým je Toyota, a stal sa najväčším producentom áut na svete.

Za prvé tri mesiace tohto roka zákazníkom dodal 2,51 milióna vozidiel. Ide síce o pokles o 0,8 percenta, ale Toyota zaznamenala pokles o 2,3 percenta, čo predstavuje predaj 2,46 milióna automobilov. Za minulý rok mal VW z dôvodu emisného škandálu, ktorý prepukol v septembri 2015, stratu. Výsledky predajov ale naznačujú, že zákazníkov emisná kauza ovplyvnila len čiastočne. Za aktuálnym prvenstvom Volkswagenu však môžu byť aj problémy Toyoty s dodávkami ocele, ktoré spôsobili niekoľkodňové prerušenie výroby v japonských továrňach. Nedostatok suroviny spôsobil výbuch v oceliarni Aichi Steel. Nemecký automobilový koncern Volkswagen sa teda napriek emisnému škandálu vrátil do čela svetového automobilového trhu.

(šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov