Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Predstavili nové Daily Euro 6

Nové Daily Euro 6: najlepší partner pre rozvoj dopravy s revolučnou aplikáciou “DAILY BUSINESS UP”.

Spoločnosť Iveco si ako miesto predstavenia nového modelového radu Daily Euro 6 vybrala stanicu lanovky Skyway Mont Blanc na vrchole masívu Helbronner na streche Európy, vďaka čomu bolo toto ľahké úžitkové vozidlo uvedené na trh v doteraz najvyššej nadmorskej výške.

Modelový rad Daily Hi-Matic Euro 6 novej generácie ponúka širokú paletu motorov s výkonom až do 155 kW/210 k a krútiacim momentom až do 470 Nm pre vozidlá s celkovou hmotnosťou od 3,3 do 7,2 tony.  S novým inteligentným systémom EcoSwitch PRO dvíha latku v oblasti úspory paliva. Paleta motorov zahŕňa aj nielen verziu Daily Natural Power, ktorá jazdí na stlačený zemný plyn (CNG) ale aj Daily Electric, tichú verziu s nulovými emisiami.

Nové Daily Euro 6 stavia na úspechoch Daily, ktoré bolo uvedené na trh v roku 2014 a pre rok 2015 získalo ocenenie “International Van of the Year”. Nový modelový rad vďaka novým výkonným motorom s objemom 2,3 a 3,0 l ponúka nielen bezkonkurenčný výkon, no v porovnaní s predchádzajúcim modelom Euro 5 sa môžu pochváliť aj nižšou spotrebou paliva (až o 8 %). Budúcich majiteľov tiež vďaka predĺženým intervalom údržby a komponentom odolným proti opotrebeniu o 12 percent znížené náklady údržbu a opravy. Prostredníctvom novej aplikácie s názvom DAILY BUSINESS UP je vodič vždy pripojený a využíva počas jazdy výhody, ktoré prináša systém Driver and Business Assistant. Usporiadanie vozidlá bolo upravené tak, aby zahŕňalo až 18 odkladacích priehradiek strategicky rozmiestnených v kabíne kvôli lepšej dostupnosti. Nové digitálne rádio zabudované do prístrojovej dosky ponúka všetky hlavné funkcie DAB a FM so všetkými funkciami pre prehrávanie médií a správu hovorov, ktoré predstavujú štandard vo vozidlách vyššej triedy. Praktická kolíska slúži ako držiak na mobilné zariadenia rôznych veľkostí a po zložení ako podložka na písanie.

Daily je najuniverzálnejší vozidlo vo svojej triede s celkovou hmotnosťou vozidla od 3,3 do 7,2 tony a objemom nákladového priestoru od 7,3 m3 do 19,6 m3. Výnimočná univerzálnosť a rozmanitosť dostupných verzií – dodávka, kabína s dvoma radmi sedadiel, podvozok s kabínou, podvozok pre dostavbu karavanov a dvojitá kabína – otvára obrovské množstvo možností pre rôzne využitia. Jeho jedinečná univerzálnosť bola rozšírená s novým rázvorom 5 100 mm, ktorý maximalizuje možnú dĺžku karosérie návesových vozidiel a rozširuje možnosti prispôsobenia pre výrobcov karosérií.

Ponuka modelov Daily Minibus Euro s kapacitou až 22 cestujúcich a veľkým batožinovým priestorom je dostupná s dieselovými motormi, s pohonom na CNG aj elektromotorom.

Iveco (šr)

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov