Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bicykel na počesť nového BMW M2

Novinka M2 len teraz prichádza do predaja a média už informovali o konci produkcie. BMW si je vedomé jedinečnosťou modelu a snaží sa ho propagovať rôznymi spôsobmi. Na počesť vyrobili tiež špeciálny bicykel.

Len niekoľko dní po oficiálnom začiatku predaja modelu M2 predstavila automobilka zaujímavú poctu tomuto výnimočnému kúsku. Nový bicykel M Bike Limited Edition bude mať obdobnú farbu, ako BMW M2, metalizovaný odtieň Long Beach Blue.

Táto kombinácia je oficiálnou farbou modelu M2. Bude to tiež ich spoločný poznávací znak. Obdobne ako M2, aj bicykel M Bike Limited Edition vznikne len v obmedzenom počte. BMW plánuje vyrobiť 1 500 kusov.

Rám je vyrobený z hliníka, ktorý bol hydraulicky tvarovaný. Súčasťou je takzvaný „Bull-neck“ oblúk, ktorý svojím tvarom pripomína nádrž na motocykloch. BMW si dáva záležať na hladkých zvaroch, ktoré dodávajú jednoliatemu rámu exkluzivitu.

BMW M Bike Limited Edition BMW M Bike Limited Edition

BMW pripravilo pre nový bicykel špeciálne komponenty. Sedadlo je vyrobené z karbónu. Tento materiál prináša ľahkosť a pevnosť. Voči ďalším bicyklom v ponuke má M Bike Limited Edition väčšie až 28-palcové kolesá a 30-rýchlostný prevodový systém.

O bezpečné spomalenie sa starajú hydraulické kotúčové brzdy Shimano. Každý model bude jedinečný a dostane svoju vlastnú plaketu. S nadštandardnou výbavou poskytne novinka radosť na rôznych povrchoch od roviny po kopce.

BMW má s vývojom bicyklov dlhodobú tradíciu. Vývoj nových bicyklov v Mníchove napreduje už viac ako 60 rokov. BMW má v ponuke tiež Cruise e-Bike , ktorý pomáha pri rozjazdoch s 400 Wh batériou.

Maximálna rýchlosť tohto bicykla je 25 km/h. Pre modelový rok 2016 majú všetky bicykle v ponuke väčšie kolesá a nové farebné kombinácie. Pre najmenších cyklistov je k dispozícii bicykel BMW Cruise Bike Junior.

MM, BMW

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov