Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen otvára vo Wolfsburgu nové centrum inovácii

Automobilky sa snažia vylepšovať svoje továrne a výrobné centrá. Vývojové oddelenia však často sídlia na iných miestach. Volkswagen to chce zmeniť a vo Wolfsburgu otvoril nové technologické centrum.

Manažér prevádzky, Jens Hermann, vedúci plánovania továrne André Kleb a člen rady zamestnancov Jürgen Hildebrandt otvorili v továrni Wolfsburg nové kompetenčné centrum, ktoré bude slúžiť na vývoj a inovácie.

Podľa Hermanna takto umiestnené centrum prispeje k rýchlejšiemu prijatiu inovácii do výrobného procesu. Na testovanie nových technológií museli pracovníci jazdiť na špeciálne miesta. To prinášalo tiež drahé dopravné procesy.

V novom centre budú môcť testovať novo vyrobené diely bez zdĺhavých dopravných procesov. Inovačné centrum má 6 častí: digitálnu časť, interakciu medzi človekom a strojom, materiálový tok a manipulácia, konštrukcia, montáž a ergonómia.

Volkswagen technologické centrum

Do budúcna môžu odborníci skúšať vývoj v nepretržitej prevádzke po 3- až 6-mesačnom skúšobnom období. Digitalizácia vo všetkých výrobných sférach dokáže ušetriť čas a výrobné náklady. Umožní tiež oznamovať o pripravovaných postupoch a zvýšiť tým produktivitu práce.

Klinická fáza potrvá do tohtoročného leta. Po tomto období začne plná prevádzka a sériové testovanie nových systémov. Ďalším projektom bude manipulácia s vozíkmi bez asistencie vodiča.

Cieľom je obmedzenie používania vysokozdvižných vozíkov v priestoroch skladu. Vďaka 360 ° kamerám bude v budúcnosti možné prepraviť kontajner presne na miesto bez pomoci človeka. Obdobný systém už testujú v jednej továrni BMW.

Tento projekt tiež zlepší účinnosť dodávok dielov. Zamestnanci nebudú musieť odpájať kontajnery z dopravného cyklu a umiestniť ich do skladu. Volkswagen chce tento systém sprevádzkovať do konca tohto roka.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov