Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai ix35 Fuel Cell: prvý model v službách car sharingu

Hyundai ix35 Fuel Cell bol prvým SUV s palivovými článkami. V súčasnosti je tiež prvým automobilom s palivovými článkami, ktorý budú využívať na službu car sharing.

Nový program BeeZero, ktorý v nemeckom Mníchove organizuje skupina Linde, bude spoliehať na 50 nových modelov ix35 Fuel Cell. Pôjde tak o prvý projekt car sharingu na svete, ktorý bude mať vo svojich službách tento nový druh pohonu.

Projekt štartuje tento rok v lete. Hyundai ix35 Fuel Cell bol prvým veľkosériovým automobilom s palivovými článkami. Ponúkal tak novú mobilitu s nulovými emisiami a revolučným pohonom na vodík.

Hyundai v Európe posilňuje svoju pozíciu s hybridnými, plug-in hybridnými, elektrickými a vodíkovými modelmi. Prevádzkový riaditeľ Hyundai v Európe, Thomas A. Schmid, vyjadril spokojnosť s výberom tohto modelu.

Hyundai ix35 Fuel Cell car sharing Hyundai ix35 Fuel Cell car sharing

Podľa neho je nová služba BeeZero priekopníkom v udržateľnej mobilite. Člen výkonnej rady Linde, Dr. Christian Bruch, očakáva z tohto projektu cenné dáta. Automobil prejde na jedno natankovanie až 600 km a je tak vhodný tiež na dlhšie trasy do Bavorských hôr.

Flotila 50 vozidiel ix35 Fuel Cell bude k dispozícii v centre Mníchova a v oblastiach Schwabing, Haidhausen, Au a Glockenviertel. Obdobne ako pri iných službách car sharing, bude aj BeeZero fungovať s rezerváciou online alebo cez aplikáciu v smartphone.

Vodík pre BeeZero pochádza podľa slov automobilky z udržateľných výrobných procesov s nulovými uhlíkovými emisiami. Model ix35 Fuel Cell je najrozšírenejším vodíkovým vozidlom v Európe. V súčasnosti je tu registrovaných viac ako 250 modelov, čo je viac ako všetky konkurenčné vodíkové automobily dohromady.

MM, Hynudai

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov