Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové motorizácie pre Volkswagen Touran

Nový Touran nie je v ponuke Volkswagenu príliš dlho. Automobilka už pripravila do predaja nové pohonné jednotky, ktoré budú tvoriť vrchol v ponuke vznetových a zážihových alternatív.

S novými pohonnými jednotkami pribudne do ponuky tiež dizajnová edícia, ktorá prinesie exkluzívny interiér s ambientným osvetlením. Nové motory budú v ponuke Touranu tým najsilnejším, čo si bude môcť zákazník kúpiť.

Zážihový pohonná jednotka 1,8 TSI ponúkne 132 kW (180 k) a maximálny krútiaci moment 250 Nm od 1 250 do 5 000 ot./min. Volkswagen ju kombinuje výlučne so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG.

Maximálna rýchlosť bude 218 km/h a v úrovni výbavy Highline začne s cenou 34 250 €. Vznetový ekvivalent 2,0 TDI má 140 kW (190 k). Maximálna rýchlosť tejto verzie bude 220 km/h. Automobilka dáva do popredia priemernú spotrebu 4,6 l/100 km.

K dispozícii bude s automatickou prevodovkou DSG, ktorá však bude na rozdiel od zážihového modelu kombinovať len 6 rýchlostných stupňov. Základná cena vo výbave Highline bude začínať na 37 150 €.

Nový dizajnový balíček Milano bude propagovať taliansku eleganciu s ambientným osvetlením. Na stredovej konzole budú elementy v čiernej farbe piano black a titánovo čiernej titanium black. Sedadlá budú čalúnené jemnou kožou Nappa.

Multifunkčný volant bude mať kožou lemovaný veniec. V sériovej výbave budú vyhrievané predné sedadlá. Dizajnový balík Milano bude za príplatok 1 675 € dostupný pre výbavu Comfortline alebo Highline.

MM, Volkswagen

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov