Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mazda MX-5 s hardtopom

Mazda na autosalóne v New Yorku predstavila druhý variant novej generácie MX-5. Automobil s pevnou skladacou strechou, takzvaný hardtop, bude k dispozícii od konca tohto roka.

Mazda-MX-5 je malý „športiak“, ktorý prezentuje skvelé jazdné vlastnosti spojené s nízkou pohotovostnou hmotnosťou. Otvorená verzia cabrio prišla na trh minulý rok. Mazda však pridáva do ponuky druhú verziu s pevnou skladacou strechou, takzvaným hardtopom.

Štýl vozidla s pevnou strechou je obdobný ako fastback. Zadné sťahovacie okná prinášajú nový pocit pri zatvorenej a aj otvorenej streche. Tá sa ovláda jedným tlačidlom a podľa automobilky ju môže vodič otvárať alebo zatvárať do rýchlosti 10 km/h.

Automobil s pevnou skladacou strechou ponúka obdobný batožinový priestor, ako verzia s textilnou strechou. V Európe bude na výber s rovnakými motorizáciami, ako soft-top verzia. K dispozícii je tak 1,5-litrový a 2,0-litrový zážihový štvorvalec.

Mazda MX-5 hardtop Mazda MX-5 hardtop

Obe pohonné jednotky sú spojené so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Špecialitou verzie s hardtopom bude možnosť kúpy 6-stupňovej automatickej prevodovky. Takto vyrobených modelov však veľa nepredpokladáme.

Na výber budú nové farebné odtiene exteriéru. Mazda pridala nový prémiový lak Machine Grey, ktorý má podľa automobilky zvýrazniť čisté línie dizajnu Kodo – Duša v pohybe. Systém lakovania pozostáva z 3 vrstiev.

Mazda MX-5 hardtop Mazda MX-5 hardtop

Prvou časťou je farba, druhou reflexná a treťou leštiaca úprava. Reflexná vrstva obsahuje extrémne tenké a vysoko jasné vločky, ktoré sa počas sušenia zmenšia na približne ¼ svojej pôvodnej veľkosti.

Táto úprava spôsobí, že majú jednotný odstup a originálny kovový vzhľad. Čierny pigment pridávajú do reflexnej aj farebnej vrstvy. Tento odtieň bude neskôr k dispozícii aj na ďalších modeloch od Mazdy, vrátane novinky CX-9.

MM, Mazda

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov